23948sdkhjf

NCC afleverer svømmehal i Aalborg

Mandag den 28. november åbnede den nye svømmehal ved Gigantium i Aalborg Øst. Byggeriet har kostet 85 mio. kroner og er opført at NCC.
- Det har været en spændende udfordring, og vi er stolte af det resultat, vi afleverer. Det er ’state of the art’, og der er ikke sparet nogen steder.

Det siger senior projektchef i NCC, Carsten Nielsen, der sammen med senior produktionschef Hans Mathiasen har været projektleder på byggeriet af Aalborgs nye svømmehal gennem de sidste ca. to år.

Byggeriet har kostet Aalborg Kommune ca. 85 mio. kroner, og anlægget udvider idræts- og kulturkomplekset Gigantium til i alt 35.000 m². Under opførelsen af svømmehallen har NCC samarbejdet med arkitektfirmaet Kjær og Richter og ingeniørvirksomheden Grontmij.

Kompliceret teknik
Der er relativt få entreprenører i Danmark, som giver sig i kast med at opføre vandlande og svømmehaller. Arbejdet med vandtrykket og tætheden i bassinerne er teknisk kompliceret, og det kræver ganske særlige kompetencer at håndtere udfordringer som ventilation og vandbehandling.

- Det kan virke simpelt at opføre et bassin og fylde det med vand, men der er en enorm teknisk installation under sådan en svømmehal, som de daglige brugere aldrig ser, forklarer Carsten Nielsen.

Selv har han og Hans Mathiasen sammen med kollegerne været med til at opføre mange af de senere års svømmehaller og vandlande som fx Park Vendia i Hjørring, vandlandet ved Lübker Golf Resort og svømmehallerne i Odder, Bramming og Vejle.

- Gigantium er den største svømmehal, vi har bygget for nyligt, og der har virkelig været brug for al vores erfaring og ekspertise. Selv om der er vand alle vegne, har vi fx måtte arbejde meget indgående med brandtekniske løsninger. Det er måske ikke det, man først tænker på, når man taler om en svømmehal, men det er faktisk et kernepunkt på grund af sammenbygningen med de eksisterende haller og ishockeybaner at få de tekniske installationer til at snakke sammen, forklarer Carsten Nielsen.

Meget usædvanligt er der konstrueret fuld kælder under hele svømmehallen. Det innovative design gør det utroligt nemt at efterse tætheden af bassinernes ydersider og bund. I kælderen er der desuden blandt andet installeret et returskyllevandssystem, der sparer svømmehallen for flere hundrede tusinde kroner i energiomkostninger årligt.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109