23948sdkhjf

Anden gang er lykkens gang – teaterbyggeri finder ny hovedentreprenør

Det bliver Elindco Byggefirma, som skal opføre Odsherred Teaters nye teatersal og udvidelse på samlet 10.000 kvm. Det oplyser formand for Bygningsfonden Odsherred Teater, Lars Nybjerg, i en mail til Licitationen - Byggeriets Dagblad. 

Det Jyllinge-baserede entreprenørfirma vandt opgaven i Nykøbing Sjælland i en udbudsrunde, hvor også Base Erhverv, B. Nygaard Sørensen samt Entreprenør Morten C Henriksen og – nu konkursramte – Anker Hansen & Co. var prækvalificeret. 

Etablering af byggeplads vil blive iværksat indenfor de kommende uger, og umiddelbart efter går selve byggeriet i gang.

Teatersalen ventes færdig i sensommeren 2021.

Entreprenørkonkurs bremsede byggeriet
Den nye teaterbygning skulle egentlig have stået klar til en premiereforestilling i maj 2021. Sådan er det dog ikke gået.

Odsherreds nye teater

Udvidelsen af Odsherred Teater er på cirka 1000 kvm og omfatter en ny teatersal med cirka 250 pladser, udvidelse af foyerområdet samt garderober, værksteder og bagscene faciliteter. 

Nybyggeriet skal forbindes med den eksisterende bygning ved Algade der er på i alt cirka 600 kvm. 

Få dage efter, at B. Nygaard Sørensen i januar 2020 blev valgt til hovedentreprisen, gik firmaet konkurs og efterlod teaterudvidelsen i uvished. Først efter grundige juridiske granskninger kom man i maj måned frem til at gå videre med en ny udbudsrunde i form af et inviteret genudbud. 

Vægtningen i licitationen havde i også anden omgang pris som en tungtvejende faktor, har Lars Nybjerg tidligere fortalt Licitationen. I sin tid vandt B. Nygaard Sørensens hovedentreprisen med et bud på 22,8 mio. kr. ekskl. moms. 

Det er arkitektfirmaet Christensen & Co, der er totalrådgiver på teatersalen med underrådgivere Primus Arkitekter på bygning, Sted på landskabsdelen, det rådgivende ingeniørfirma Oluf Jørgensen på konstruktion og installation samt Sweco på akustik. 

Projektet har fået støtte fra Foreningen Realdania, A. P. Møller og Hustru Chastine McKinney Møllers Fond til almene Formaal, Aage og Johanne Louis-Hansens Fond, en række mindre fonde samt Odsherred Kommune.

Sagen kort: Fra hovedentreprenør til hovedentreprenør

En 1.000 kvm udvidelse af Odsherred Teaters bygning i Nykøbing Sjælland har været undervejs i nogle år.

Et hold med arkitektfirmaet Christensen & Co i spidsen vandt i 2019 opgaven som totalrådgiver.

Den 28. januar 2020 oplyste Odsherred kommune så i en pressemeddelelse, at B. Nygaard Sørensen havde vundet hovedentreprisen på teaterudvidelsen. Entreprenørselskabets vinderbud lød på 22,78 mio. kr. Også Anker Hansen & Co, Elindco samt Base Erhverv afgav bud, mens Entreprenør Morten C Henriksen var prækvalificeret men ikke bød.   

Torsdag den 30. januar indgav B. Nygaard Sørensen så en konkursbegæring ved Sø- og Handelsretten, og teaterprojektet blev sat på hold.  

Efter grundige juridiske granskninger kom Byggefonden Odsherred Teater frem til, at udbuddet skulle annulleres og gå om via et indbudt genudbud med Base Erhverv, BNS, Entreprenør Morten C Henriksen, Anker Hansen & Co samt Elindco.

 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11