23948sdkhjf

Royal indvielse af dansk ventilationsløsning

Kronprinsesse Mary har indvidet Pakenham Springs Primary School nær Melbourne, Australien. Skolens ventilations- og klimaløsning er produceret af danske WindowMaster
Australske skolebørn gav torsdag den danske kronprinsesse Mary en lektion i energieffektivitet og godt indeklima.

Det skete på Pakenham Springs Primary School nær Melbourne, hvor kronprinsessen deltog i indvielsen af skolens nye undervisningslokaler.

Skolens ventilationssystem er del af en avanceret indeklimaløsning udviklet og produceret af den danske virksomhed WindowMaster, som er installeret på skolen nær Melbourne af WindowMasters lokale partner.

Systemet sørger ud fra individuelt fastsatte parametre for styring af indeklimaet ved hjælp af bl.a. automatisk åbning og lukning af vinduerne; kaldet naturlig ventilation. Den naturlige ventilation anvendes størstedelen af året, mens den i de meget varme perioder suppleres af et traditionelt aircondition-anlæg. Brugen af naturlig ventilation gør, at løsningen har et ganske lille energiforbrug.

Rygstød til eksporten
Ventilationssystemet er et godt eksempel på den grønne teknologi, der i disse dage promoveres i Australien af bl.a. det danske kronprinsepar.

- For os som virksomhed har det stor værdi at være del af et fremstød som State of Green, hvor det danske handelskontor virkelig har knoklet for at åbne døre for dansk erhvervsliv. Og vi oplever, at deltagelsen fra ledende politikere er med til at skabe interesse og gøre de australske politikere og beslutningstagere opmærksomme på mulighederne i grøn, dansk teknologi, siger adm. direktør i WindowMaster, Steen Hagelskjær.


Grønt fremstød for dansk teknologi
Besøget på skolen var led i det danske eksportfremstød State of Green. Her deltog kronprinsessen i indvielsen af ENVÏ – Sustainable Education Space; en flytbart undervisningspavillon, der kombinerer de højeste standarder inden for indeklima og et ganske lavt energiforbrug sammenlignet med traditionelle ventilationsløsninger.

- Indeklimaløsningen i ENVÏ-bygningen er hybridventilation. Det vil sige, at den er baseret på naturlig ventilation ved hjælp af automatisk styret åbning og lukning af vinduerne samt såkaldte windcatchers på taget. Dette er så kombineret med et mindre airconditionanlæg, der slår til, når udetemperaturen bliver for høj til, at den naturlige ventilation kan opretholde den rette temperatur i lokalerne, forklarer Steen Hagelskjær.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078