23948sdkhjf

Superkilen skal forskønne kvarter

Det store parkprojektet i Mimersgadekvarteret, Superkilen, skal forny og forskønne hele kilen med lys, flere træer og nye farvede belægninger.
Superkilen skal være en park, der udstråler mangfoldighed.

Parken skal være en form for verdensudstilling i Mimersgadekvarteret fyldt med brugsgenstande og spændende ting fra hele verden. Det er området fra Nørrebrogade til Tagensvej, langs cykelruten ved Mjølnerparken over Mimersplads, samt pladserne omkring Nørrebrohallen, der bliver omdannet til en spændende park.

Superkilen som driver
Projektet skal medvirke til at udvikle Mimersgadekvarteret til gavn for beboerne og resten af Københavnerne. Superkilen skal være en driver for en positiv udvikling i bydelen både på det fysiske og det menneskelige plan.

Målet med Superkilen er at gøre Nørrebro til centrum for et nyskabende rum af international kaliber, der kan være til inspiration for andre byer og kvarterer.

Størstedelen af parken vil være klar ved udgangen af 2011, men af vejrmæssige årsager vil den sidste belægning blive lagt til foråret 2012, hvor pladsen også vil blive indviet.

Der er afsat i alt 58,8 mio. kr. til projektet. 26 mio. kr. fra Realdania, 26 mio. kr. fra Københavns Kommune og 6,8 mio. kr. fra Områdefornyelsen i Mimersgadekvarteret.

Læs mere om Superkilen på projektets hjemmeside superkilen.dk .

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093