23948sdkhjf

Undersøgelse: Gammeldags virksomheder klarer sig bedst

En elektriker i Midtjylland er blandt de virksomheder med størst vækst de seneste tre år, viser ny undersøgelse fra Ugebrevet A4.
Glem alt om, at Danmark kun skal leve af grønne virksomheder og velfærdsteknologi.

Det konkluderer Ugebrevet A4 på baggrund af en opgørelse, hvor brevet sammen med Greens Erhvervsinformation har undersøgt de 500 danske virksomheder, som de seneste tre år har haft den største vækst.

Kun ét medicinalfirma og ét it-firma har således sneget sig ind blandt de ti virksomheder med størst vækst. Øverst på listen finder man i stedet et smykkefirma i Glostrup, en elektriker i Midtjylland, et træbearbejdningsfirma i Bjæverskov og en grisefarm i Skjern.

Hos nummer to på listen, Midtjysk El Center i Ikast, formåede man næsten at 370-doble sit resultat, da bruttoresultatet på 6.000 kroner i 2008 voksede til 2,2 millioner kroner i 2010.

- I massemedierne og blandt politikerne er der en tro på, at vækst kommer et bestemt sted fra. Det har afspejlet sig i den kurs, der har været lagt, og de politikker, der er styret efter. Det er sådan noget med, at vækst kommer fra højteknologiske virksomheder, fra bioteknologi eksempelvis. Men forskning i både Danmark og udlandet viser gang på gang, at det ikke er tilfældet. Vækst findes alle steder, siger professor Kim Klyver fra Institut for Entreprenørskab og Relationsledelse på Syddansk Universitet i en kommentar til undersøgelsen.

Listen er udarbejdet ved at sammenligne virksomhedernes bruttoresultat i 2008 med resultatet i 2010. Kun virksomheder med flere end 15 ansatte i 2010 indgår i undersøgelsen. Find hele listen på www.ugebreveta4.dk
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094