23948sdkhjf

Afskedigelser hos Aalborg Portland - opdateret

22 medarbejdere har mistet jobbet hos cementproducenten, der er presset af vigende salgstal. Samtidig frygter man en ny NOx-afgift.
Ledelsen i Aalborg Portland har tirsdag sagt farvel til 22 ansatte. Det bekræfter direktør Kjeld Pedersen over for TV2Nord:

- Det er det direkte resultat af finanskrisen, som rammer os hårdt. Byggeriet, som vi leverer til, er stort set gået i stå, og på den baggrund er vi desværre nødt til at nedbringe vores omkostninger, forklarer Kjeld Pedersen om fyringerne, der rammer elektrikere, smede og ufaglærte.

Hvad vil du have, hr. minister?
Udover den ugunstige udvikling på markederne retter Aalborg Portland også en del af sit fokus mod udviklingen på Christiansborg, hvor regeringen barsler med en ny NOx-afgift, der for Portland vil medføre en afgiftsstigning fra 2 til 40 millioner kroner årligt.

Skatteminister Thor Möger Pedersen kunne tirsdag oplyse, at afgiften først kommer til at gælde fra næste sommer. Det skaber dog langt fra tilfredshed hos Portland:

- Aalborg Portland har investeret massivt i NOx-reducering. Vi er BAT-godkendt ( Best Available Technology, red. ) og har den laveste udledning i de lande, som vi normalt sammenligner os med, også selvom de ikke betaler afgifter. Så man må spørge, hvad det er ministeren vil have, vi skal gøre, siger direktør Henning Bæk til epn.dk.

Det er blot en måned siden, at Aalborg Portland sidst afskedigede medarbejdere. Her blev 11 funktionærer fyret, ifølge 3F.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094