23948sdkhjf

Tekniq: Stadig behov for fradrag til oliefyr

Tekniq mener, at det er et skridt i den forkerte retning, når regeringen vil fjerne fradraget ved reparation og udskiftning af oliefyr.
Regeringens forslag til ændring af BoligJobordningen, så danskerne fremover ikke kan trække arbejdslønnen ved reparation og udskiftning af oliefyr til et nyere og mere energieffektivt oliefyr fra i skat er et skridt i den gale retning.

Sådan lyder kritikken fra Tekniq, som netop har afleveret høringssvar angående ændringerne i fradragsordningen.

Klima- og energihensyn
– Vi er enige med regeringen i, at de over 100.000 oliefyr, der er mere end 20 år gamle, er særdeles udskiftningsmodne og af energimæssige hensyn bør skrottes. Men når regeringen nu foreslår at fjerne retten til fradrag på reparation og udskiftning af gammelt oliefyr til nyt, fjerner man et vigtigt incitament hos oliefyrsejerne til at søge andre og mere klima- og energivenlige opvarmningsformer, siger underdirektør i TEKNIQ, Tina Voldby.

Fornuftig energirådgivning anses af Tekniq som en forudsætning for, at danske oliefyrsejere enten optimerer eller skifter deres gamle udtjente fyr ud. Ved at fjerne fradragsmulighed for reparationsarbejde i relation til oliefyrede anlæg risikerer man derfor, at et incitament til en reparation eller udskiftning bortfalder, lyder kritikken.

Endeligt vil en fjernelse af oliefyrede anlæg fra BoligJobordningen afskære installatørerne muligheden for at give kunden en energirådgivning, der er afpasset kundens økonomiske rammer.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094