23948sdkhjf

Smukt løft til 463 lejligheder

En totalrenovering gennemført af Kærsgaard & Andersen, Årstiderne Arkitekter og Metopos By- og Landskabsdesign har løftet Skelagergårdenes 463 lejligheder.
Det var et stærkt team, der i 2008 kastede sig over totalrenoveringen af Skelagergårdene i det mondæne Aalborg-kvarter Hasseris.

Totalrådgiveren Kærsgaard & Andersen, Årstiderne Arkitekter og Metopos By- og Landskabsdesign fik til opgave at forny og fremtidssikre kvarterets 463 almene boliger. For siden Jacob Blegvad i 1970’erne tegnede de i alt seks modernistiske etagebyggerier, havde tiden sat sine spor. Slitagen er nu forvandlet til en lys og attraktiv boligafdeling, hvor Blegvads oprindelige hvide og enkle udtryk er bevaret i en mere opdateret form.

Det stramme look, nye vinduer og døre, lyse altaner og et helt nyt multihus er blandt de tiltag, der har gjort boligerne ekstra attraktive. Komiteen for bygningspræmiering i Aalborg har desuden udpeget Skelagergårdene som et ud af tre byggerier, der i 2011 præmieres for gode og smukke bygninger.

Bedre isolering og tilgængelighed
Formålet for Aalborg Kommune og bygherren, Hasseris Boligselskab, har været mere end blot et visuelt løft. Renoveringsprojektet er desuden mundet ud i ny isolering og hvid fiberbeton på facaderne samt en udskiftning af vinduer og indgangspartier.

– Vi har ønsket at styrke den eksisterende bebyggelse og vælge nogle robuste materialer, så Skelagergårdene i mange år frem er gode boliger, fortæller Jens Kærsgaard fra Kærsgaard & Andersen A/S om projektet.

En tredjedel af boligerne er bygget helt om, så de nu fremstår mere tilgængelige med elevatorer, nye badeværelser og nem adgang for gangbesværede.

Robust Troldtekt under tagene
Alle altaner har fået en grundig opfriskning under renoveringen af Skelagergårdene.

Stueetagens altaner er forvandlet til små terrasser i træ ud mod gårdmiljøet, mens alle øvrige har fået en glas-plade på en del af værnet, så der kommer mere lys ind i boligerne. Samtidig har altanerne fået en mørk bagvæg, der både matcher de nye cementplader ved indgangspartierne og giver dybde i facaderne.

Øverst oppe, under udhænget på bygningernes nye tage, er monteret hvidmalet Troldtekt, som også udgør loftet over de øverste altaner.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109