23948sdkhjf

Sommerhusbyggerne oplever massiv efterspørgsel

Mange danskere har under coronakrisen fået lysten til at bygge et spritnyt sommerhus, og det kan mærkes hos landets husbyggere, der lige nu lukrerer på drømmen om at holde ferie i et nybygget hus under hjemmevante himmelstrøg, skriver Licitationen - Byggeriets Dagblad

Det er konklusionen på en rundringning, som Licitationen – Byggeriets Dagblad har lavet blandt flere af landets sommerhusbyggere.

– Vi har lige nu dobbelt så mange henvendelser som på samme tid sidste år, siger Dorte Keinicke, marketingdirektør i EBK Huse, til Licitationen - Byggeriets Dagblad.

Virksomheden bygger omkring 250 fritidshuse i træ om året.

– Da corona kom, var vi meget usikre på, hvordan det ville udvikle sig. Under en krise går salget normalt ned, men allerede efter de første to uger steg efterspørgslen igen, tilføjer hun.

Hos Skanlux Byggefirma, der har hovedsæde i Viborg, mærker man også den store interesse for at bygge nye fritidshuse, og man kalder her efterspørgslen for massiv.

–Kunderne finder simpelthen ud af, at det kunne være spændende at få noget nyt og lækkert, som de selv har indflydelse på, siger Bjørn Krogh Andersen, som er adm. direktør og indehaver af Skanlux Byggefirma, der årligt bygger omkring 100 huse i hele landet.

Den øgede efterspørgsel efter nybyggede sommerhuse har resulteret i flere underskrevne købsaftaler hos husbyggerne, og ordrebøgerne er derfor tykkere end normalt.

– Vi har lige nu en ordrebeholdning, der strækker sig til efteråret næste år, siger Dorte Keinicke fra EBK Huse.

Hos Kalmar-huse, der ligeledes har speciale i træhuse, har man også ekstra travlt, og derfor er man netop nu også ved at lede efter flere håndværkere.

– Vi har haft 600 henvendelser på en enkelt måned, så vi mærker helt sikkert en stigende interesse, siger adm. direktør i Kalmar-huse, Anita Enemark Wulff.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.125