23948sdkhjf

Stark flytter ind i Silvan

Stark har nu forladt sine røde træbygninger på hjørnet af Ringgaden og Søren Frichs Vej centralt i Aarhus. Men nye lokaler er allerede fundet. 

Som vi tidligere har beskrevet rykket byggemarkedet ind i Silvans lokaler på Daugbjergvej – lige på den anden side af vejen. Nu er flytningen så en realitet, og Stark er nu det eneste byggemarked i det, man i Danmarks næststørste by kalder for midtbyen, fortæller byggemarkedskæden i en pressemeddelelse.

– Den position er vi glade for, og derfor udbygger vi den nu med den nye forretning. Vi fordobler salgsarealet og udvider både varesortimentet og åbningstiderne, så vi fremover holder længere åbent alle syv dage om ugen, fortæller salgsdirektør i Stark, Mads Brejnholt Madsen.

I de nyindrettede lokaler er der ifølge salgsdirektøren lavet en ny drive-in-hal, en nye håndværkerbutik er blevet en tredjedel større, og der er lavet nyt savværk.

Der bliver med den største sandsynlighed ikke tale om en permanent løsning. Stark har tidligere oplyst, at lejekontrakten på de nye lokaler løber til 2027, hvilket hænger sammen med de udviklingsplaner, der er for området.

Røde træhaller lever videre

De røde bygninger, som Stark nu fraflytter, har været trælast i mere end et halvt århundrede og udspringer af Århus Trælasthandel, grundlagt helt tilbage i 1896. 

PensionDanmark har overtaget grunden med en plan om at investere omkring to mia. kr. i 70.000 kvm. nybyggeri. Så flytningen sker for at give plads til et nyt byområde med bæredygtigt byggeri for alt fra studerende til familier.

Men historien får lov at leve videre. Spær og andre dele af de oprindelige, røde træhaller skal nemlig indgå i de kommende boliger.

– Det sætter vi faktisk stor pris på, for det skal ikke være nogen hemmelighed, at vi i Stark har en særlig tilknytning til den gamle trælast. Vi opfatter den som vores moderforretning. Derfor er det godt at vide, at dele af de gamle træhaller, som området er så kendt for, får lov at leve videre, slutter Mads Brejnholt Madsen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.29