23948sdkhjf

Top 10: Raundahl & Moesby tygger sig gennem gammelt industrikvarter

Nedbrydningen er i gang på grunden i det nordlige Aarhus, hvor flere dele af den nye bydel navngivet Risskov Engby allerede skyder op. Som så mange andre steder i landet er det et gammelt erhvervsområde, der viger pladsen for nye boliger. 

På Arresøvej, der løber centralt gennem området, laver Raundahl & Moesby de indledende øvelser til det, der med tiden bliver til 225 lejeboliger.

– Vi er ved at klargøre grunden og fjerne de gamle bygninger fra mindre håndværksmestre, mekanikere og lignende, forklarer Morten Jensen, Aarhus-entreprenørens projektudviklingsdirektør. 

De 225 lejeboliger, primært mindre to- og tre-værelses lejligheder målrettet studerende eller unge familier, fordeler sig over 13.472 kvm. Byggeriet når mellem fire og seks etager i vejret, mens der ved jorden kommer grønne opholdsarealer i hævede gårdrum. Herunder etableres bil- og cykelparkering for beboerne.

Budgettet løbet op i 295 mio. kr., og dermed er byggeriet i Risskov Engby det tredjestørste igangsatte byggeprojekt i juli 2020. Det viser data fra Building Supplys samarbejdspartner Byggefakta.dk. 

Fakta: Arresøvej - byggefelt 10/11

Areal: 13.472 kvm
Budget:  295 mio. kroner

Start: Juli 2020
Slut: December 2021
 
Bygherre: Heimstaden Danmark
Arkitekt: Aart Architects
Ingeniør Arne Elkjær
Totalentreprenør: Raundahl & Moesby

Raundahl & Moesby har totalentreprisen på boligprojektet, som er udviklet i samarbejde med KPC fra Herning - ifølge Morten Jensen har parterne arbejdet med sagen siden maj sidste år. Efterfølgende har Heimstaden købt projektet og er nu ombord som investor. 

Har flere jern i Risskov Engby-ilden

Boligprojektet er bare ét af flere, Aarhus-entreprenøren har kørende i Risskov Engby. 

På en nabogrund har entreprenøren også fingrene i et godt 9.700 kvm boligprojekt med 167 lejligheder, også her er udviklings-partneren KPC. 

Netop det at være med som nogle af de første til at arbejde under rammerne for Risskov Engby – lokalplanen for området blev vedtaget i februar i år – vækker glæde på Raundahl & Moesby-kontoret. 

– Det er et utroligt spændende område og proces, siger Morten Jensen og tilføjer: 

– Det er nærmest en helt ny bydel. 

Og med et areal på samlet cirka 160.000 kvm er der plads nok i det gamle industriområde. 

Forhandler med boligforening

Arbejdet omfatter for Raundahl & Moesby også en andel af almene boliger. Efter de kommunale forskrifter skal der være 20 pct. almene boliger. Der er forhandlinger i gang med en boligforening, men hvilken form denne del præcis får bliver først afklaret i efteråret, oplyser Morten Jensen. 

Trods godt samarbejde med investorer og andre partnere er der dog ikke andre Risskov Engby-projekter på vej fra entreprenørens side: 

– Lige aktuelt har vi ikke flere projekter i gang på Arresøvej, men vi arbejder med flere andre i området, slutter Morten Jensen.

Artiklen er en del af temaet Top 10.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094