23948sdkhjf

Ventilator-eksperter satser på EC-ventilatorer

Ventilationsproducenten ebmpapst og leverandøren MHJ Agroteknik går sammen i et målrettet samarbejde for at udbrede energibesparende EC-ventilatorer.
Ny teknologi indenfor staldventilation anslås at kunne skære 50-70 % af strømforbruget. Den potentielle besparelse i svineproduktionen er mindst 80 millioner kroner om året.

Derfor gør ebmpapst og MHJ Agroteknik en fælles indsats for at få energibesparende EC-ventilatorer ud i de danske stalde. MHJ i Bjerringbro er blevet distributions- og kompetencecenter for ventilatorer til landbrug produceret af ebmpapst.

De 200 mio. kWh bliver der årligt bruges på ventilation i svinestaldene i Danmark kan som minimum halveres ved at skrotte de strømslugende standardventilatorer, der sidder i de fleste anlæg, og erstatte dem med moderne EC-ventilatorer. Det dokumenterer målinger udført af energiselskabet EnergiMidt.

Tiltro til produktet
Udskiftningen til EC-ventilatorer er en hurtig og enkel operation med kort tilbagebetalingstid.

- Vi tror så meget på produktet, at vi overhovedet ikke har problemer med at garantere for beregningen af den tid, det tager at betale investeringen tilbage. Svineproducenten kan spare mindst 50 % af ventilatorernes strømforbrug, men mange vil kunne spare endnu mere – helt op til 70 %, siger salgskonsulent Jens Jørgensen fra MHJ i Bjerringbro.

MHJ får ventilatoren direkte fra ebmpapst, hvor den er samlet af dele, der er optimeret til hinanden, dvs. at styring, motor og vinger er udviklet til at arbejde sammen i netop denne EC-ventilator.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.218