23948sdkhjf

NCC vinder stort ESCO-projekt i Aarhus

Entreprenøren står i spidsen for det team, der skal energirenovere 17 kommunale bygninger. Projektet skal sikre en besparelse på ca. 2,4 mio. kWh årligt.
Aarhus Kommune har netop gennemført et udbud af energibesparelser i 17 af kommunens bygninger, og vinderen blev et team bestående af NCC Construction, NRGi Rådgivning og EL:CON Gruppen.

Renoveringerne gennemføres som et ESCO-projekt og er således omkostningsneutralt for kommunen, da de energibesparende tiltag finansieres af de opnåede energibesparelser.

Den samlede besparelse estimeres på nuværende tidspunkt til at være ca. 2,4 mio. kWh pr. år over den 10-årige periode, hvor NCC m.fl. garanterer for energibesparelsen.

Giver værdifulde erfaringer
Ud over besparelserne opnår Aarhus Kommune en række andre fordele i de bygninger, som projektet omfatter; herunder et forbedret indeklima, mindre vedligehold samt blivende besparelser.

Desuden høster kommunen værdifulde erfaringer, som kan bruges til at udføre lignende projekter.

- Ikke blot garanterer ESCO store energibesparelser og forbedringer på kommunens bygninger, men det er også stort set omkostningsfrit for kommunekassen. Jeg er ikke i tvivl om, at vi kommer til at se flere af den slags projekter i fremtiden, og jeg glæder mig over de værdifulde erfaringer, Aarhus Kommunes kan indsamle i forbindelse med ESCO projektet, og som kan anvendes til miljøforbedrende tiltag i andre sammenhænge, siger Laura Hay, der er rådmand for Teknik og Miljø.

Fire leverandører prækvalificeret
ESCO-udbuddet har været ganske omfattende. Blandt andet skulle tilbudsgiverne analysere fire udvalgte bygninger og komme med præcise tilbud på energibesparende tiltag; fx udskiftning af pumper eller efterisolering. Herudover skulle de redegøre for, hvilke besparelser hvert enkelt tiltag vil medføre.

Udover det vindende team har følgende leverandører været prækvalificeret:

• EnergiMidt og Glenco
• Siemens Building Technologies
• YIT, Dansk Energi Management og Lokalenergi

I det kommende år skal NCC, NRGi Rådgivning og EL:CON udføre omfattende analyser af resten af bygningerne, udføre de energibesparende tiltag, der bliver enighed om, samt garantere for energibesparelsen.

Fakta
• Areal: ca. 85.000 m2.
• Forventet årlig energibesparelse: 2,4 mio. kWh
• Varighed: ca. 12 år, heraf en garanti-periode på 10 år
• Samlet investering: ca. 20 mio. kr.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109