23948sdkhjf

Installatører har problemer med ventilationsanlæg

Forkert installerede og indstillede ventilationsanlæg koster hvert år virksomheder mange millioner. Manglende viden er et stort problem.
Besparelser på ventilationsinstallationerne i byggefasen eller forkerte indstillinger senere hen koster virksomheder indenfor handel og service op mod 300 mio. kr. årligt. Det viser beregninger fra Go’Energi.

Installatørerne bærer dog også en del af ansvaret for de unødige ekstraomkostninger forbundet med mange ventilationsanlæg landet over. Det mener ekspertisechef Peter Noye fra Niras og projektleder fra Go’Energi Thomas Drivsholm ifølge Berlingske.

Mangler viden
Hos producenternes brancheorganisation, Dansk Ventilation, medgiver man, at det er et problem:

- Manglen på viden om ventilation er meget, meget høj. Det gælder hos kunderne, men det gælder også hos dem, der beskæftiger sig med salg og montering af anlæggene. De kan f.eks. komme med en baggrund som elektrikere, og de forstår ikke, hvilke egenskaber luft har. Det er en uholdbar situation, som vi som brancheforening for producenter ikke kan leve med, siger direktør i Dansk Ventilation, Christian Galsgaard, til Berlingske.

Fælles standard
Ventilationsanlæggenes indretning og komplicerede brugerflade er blandt problemerne, der arbejdes på at løse.

Problemerne ses blandt andet ved, at selv varmemestre, der har fået et kursus i at betjene et anlæg, kan have svært ved at indstille ventilationsanlæg i andre bygninger korrekt.

Løsningen hedder standardisering, og international arbejdes der på en let tilgængelig brugerflade for ventilationsanlæg. Fra dansk side er Dansk Standard involveret i arbejdet.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109