23948sdkhjf

Sjælsø sælger projekter i Danmark og Sverige

Et boligbyggeri i København og det såkaldte Pampas-projekt i Stockholm er afhændet til eksterne investorer. Begge til en pris, der overstiger den bogførte værdi.
Ejendomsudvikleren Sjælsø har haft godt gang i forretningen i denne uge, hvor selskabet med få dages mellemrum har solgt to projekter.

Mandag blev en boligejendom med 27 lejligheder på Howitzvej, Frederiksberg, solgt til Bouwfonds European Residential Fund, og onsdag blev denne handel fulgt op af en aftale med HSB vedrørende Pampas-projektet i Solna Kommune, Stockholm.

Ejendommen på Frederiksberg er opført i 2008 og centralt beliggende på Frederiksberg tæt på metroen, Frederiksberg Centret og Frederiksberg Have. Anskaffelsessummen lyder på 100 mio. kr., og det er en pris, der overstiger den bogførte værdi og gæld vedrørende ejendommen, oplyser Sjælsø.

Optimalt tidspunkt for salg
I Stockholm købte Sjælsø i 2008 en kontorejendom på ca. 25.000 m² ved Pampas Marina i Solna Kommune. Udover selve kontorbygningen omfatter ejendommen et større grundareal, der efter projektudvikling forventes at give mulighed for et samlet byggeri på over 100.000 m².

I 2010 solgte Sjælsø 75 % af Pampas-projektet til HSB, og onsdag indgik de to parter aftale om en overdragelse af de resterende 25 % af projektet.

- Ud fra en samlet vurdering af Sjælsøs situation, samt tidshorisonten for udvikling af Pampas-projektet, har vi fundet det optimalt at afhænde vores resterende ejerandel i projektet på nuværende tidspunkt. Med Pampas-projektet har Sjælsø vist, at vi også på det svenske boligmarked kan skabe værdi via en aktiv deltagelse i udviklingen af byområder, siger adm. direktør Flemming Joseph Jensen.

Parterne har samtidig aftalt, at Sjælsø får mulighed for at erhverve op til 10.000 m² byggeret i projektet, når planforholdene er på plads.

I lighed med Frederiksberg-ejendommen er Pampas-projektet afhændet til en pris, der overstiger Sjælsøs anskaffelsessum og den bogførte værdi af projektet. Sjælsø har dog ikke fundet anledning til at ændre på sine resultatforventninger.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078