23948sdkhjf

Ventilationsvinduet får alment gennembrud med 192 nordjyske boliger

Hos Horn Group i Fårvang er smilene i disse dage ekstra brede. Selskabet, der står bag både Horn Vinduer og Ventilationsvinduet kan nemlig glæde sig over, at sidstnævnte med renoveringen af 192 boliger i Lindebo i Frederikshavn har landet sin hidtil største opgave.

Udskiftningen af de i alt 2.200 vindueselementer, hvoraf omkring 570 bliver ventilationsvinduer starter til september, og ifølge Ventilationsvinduet markerer projektet et gennembrud hos landets boligforeninger.

– Vi har været meget fokuserede på at gøre boligforeninger landet over opmærksomme på de unikke muligheder Ventilationsvinduet byder på, for med enkle midler at udgøre en væsentlig del af løsningen i forbedringen af indeklimaet i boligrenovering. Det er kendt, at sådanne renoveringsprojekter typisk er komplekse og dyre, når alle krav i BR skal opfyldes - og derfor hilses løsningen fra Horn velkommen som et godt alternativ til konventionelle løsninger, fortæller Peter L. Clausen, adm. direktør hos Horn Group.

Flere projekter på vej

Han glæder sig samtidig over, at der i de kommende måneder igangsættes endnu flere og større renoveringsprojekter i almene boliger i Københavnsområdet, hvor bl.a. Bo-Vest og Boligforeningen Sjælland, i projekter der støttes af midler fra Landsbyggefonden, har valgt Ventilationsvinduet.

I Frederikshavn Boligforening er Ventilationsvinduet nu en kendt og afprøvet løsning, som ifølge teknisk chef Jesper Nymark blandt andet har bestået sin prøve i 48 boliger på Farvervej i Sæby.

– Man kan forbedre indeklimaet i boligerne på flere måder. På Farvervej valgte vi sammen med beboerne at prøve Ventilationsvinduet af. Det var en god beslutning. Der er stor tilfredshed med løsningen. Eventuelle mindre børnesygdomme og særlige ønsker, vi har haft, er blevet godt afhjulpet af Horn Group, fortæller Jesper Nymark.

Teknologien skal ud til producenterne

Ventilationsvinduet er udviklet og patenteret af Horn Group. Foruden selv at udbyde vinduer samarbejder virksomheden med licenstagere i flere lande, hvor de fremstiller Ventilationsvinduet med Horn Groups patenterede teknologi tilpasset det lokale marked.

– Vi har fra starten haft det ønske, at vores teknologi skal ud til en bred vifte af vinduesproducenter – så vinduesekspertisen ligger hos dem og vi kan fokusere på teknologien og en videre udvikling heraf. Denne udvikling tager nu også form, og vi forventer om kort tid at kunne melde ud, hvilke danske producenter der foruden Horn Group kan tilbyde Ventilationsvinduer med vores testede, dokumenterede og patenterede teknologi, afslutter Peter L. Clausen.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Almene boliger kickstarter nyt kvarter på gammelt psykiatrisk hospital
Nyt vikingeskibsmuseum: Tre hold er videre
Vinder af arkitektkonkurrence om Odense indre havn er på plads
Rådgiverkoncern vinder stor rammeaftale for Energinet
Nedrivning og renovering i Vollsmose bliver 86 millioner dyrere
Entreprenør lander rekord efter ændret projektfokus
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141