23948sdkhjf

Effektiviseringer løfter bundlinjen

Trods faldende omsætning har den nordvestjyske vinduesfabrik netop offentliggjort sit bedste årsresultat siden 2006/07.
Den økonomiske udvikling gør det fortsat særdeles vanskeligt at drive forretning i vinduesindustrien, og i 2010/11 kunne Idealcombi konstatere nedadgående salgstal for tredje år i træk.

Omsætningen udgjorde 411,3 mio. kr. – et fald på knap 10 mio. kr. i forhold til 2009/10. For tre år siden – i 2007/08 – omsatte virksomheden for 547 mio. kr.

Et fornuftigt resultat
Trods den faldende omsætning har Idealcombi alligevel formået at øge overskuddet fra 9,9 til 12,5 mio. kr., hvilket er det bedste resultat i fire år. Ifølge ledelsen er det først og fremmest takket være effektiviseringer og reducerede omkostninger:

- Selskabet har igen i dette regnskabsår oplevet en priskonkurrence af hidtil usete dimensioner, og i et forsøg på at kompensere herfor er der brugt store ressourcer på optimering af processer og udstyr. Der er også gennemført en lang række projekter for at reducere de generelle omkostninger, og effekten heraf har bidraget væsentligt til årets resultat, oplyser ledelsen, der betragter udviklingen som tilfredsstillende:

- Specielt set i lyset af den vigende omsætning, og den voldsomme konkurrence på pris, kan det konkluderes, at vi med succes har fået reduceret de generelle omkostninger og, samtidig med en stigende effektivitet, fået skabt grundlaget for et fornuftigt resultat, lyder vurderingen.

Udover reducerede omkostninger hænger det forbedrede resultat også sammen med, at de finansielle omkostninger samt omkostningerne til skat ligger på et lavere niveau end i 2009/10. Således udgør driftsresultatet 23,35 mio. kr. i 2010/11 mod 25,04 mio. kr. året før.

Stigende effektivitet og output
I årets løb har Idealcombi anvendt store ressourcer på indkøring af nye og højtautomatiserede anlæg til produktion af fabrikkens nyeste koncept, Futura+. Derfor føler virksomheden sig godt rustet til at imødekomme en forventet stigende efterspørgsel på den nye vinduesløsning.

I produktionen er man desuden i den afsluttende fase vedrørende automatisering af montagen på produkterne ”Frame” og ”Natura”, hvor effektivitet og output er støt stigende:

- Vi ligger nu med en effektivitet på 85-90 %, hvilket er meget tilfredsstillende, lyder det fra Idealcombi, der forventer, at projektet fra årsskiftet vil bidrage positivt til både drift, effektivitet og overskud.

Forventer tilsvarende resultat i 2011/12
I det nye regnskabsår, der blev indledt den 1. juli, forventer Idealcombi fortsat udfordrende markedsvilkår. Alligevel ser ledelsen relativt positivt på mulighederne for at øge omsætningen en smule – primært via eksportmarkederne.

Resultatmæssigt forventer Idealcombi i 2011/12 et overskud på niveau med 2010/11.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095