23948sdkhjf

Rådgivere udpeget til Nordeuropas største ferieresort

Feriecenter-koncernen Dayz Resorts tager nu det næste skridt i realiseringen af Dayz Kildedal, et feriecenter til 4 mia. kr., kun 20 km fra Københavns centrum.
Rådgivningsfirmaet Grue+Kirkgaard i Holstebro er netop blevet udpeget som hovedrådgiver, mens Arkitekthuset i Silkeborg skal forme det spændende projekt i harmoni med det enestående morænelandskab, der omgiver Dayz Kildedal.

- Vi har gode erfaringer med Grue+Kirkgaard fra vores eksisterende samarbejde, så det store Dayz Kildedal-projekt er i gode hænder hos dem, siger koncerndirektør Martin Dyrholm fra Dayz Resorts.

- Det bliver på mange måder et enestående byggeri i et unikt naturområde, hvor vi lægger vægt på kvalitet og miljøvenlige løsninger. Vi har sat overliggeren højt, og det giver en række udfordringer at opfylde vores høje ambitioner – ikke mindst på energiområdet. Derfor har vi nøje udvalgt en hovedrådgiver, der har de rigtige kompetencer og erfaringer fra andre projekter med ferieresorts, understreger Dayz-direktøren.

Grue+Kirkegaard har tidligere samarbejdet med Dayz Resorts om 12 større projekter med et samlet etageareal på ca. 125.000 kvm, bl.a. i Rønbjerg og Grønhøj.

Et nyt fyrtårn for turisme
Hos Grue+Kirkgaard kommer det nye projekt i naturlig forlængelse af virksomhedens vækst og udvikling med en række spændende projekter over hele landet. Nu går man forrest i en ny tendens, hvor de tekniske rådgivere tager tøjlerne som hovedrådgiver – især i teknologisk krævende byggeprojekter.

- Energioptimering bliver et nøgleord for projekteringen af det nye resort, der lægges an på CO2-neutral drift, siger direktør Mogens Kirkgaard fra Grue+Kirkgaard og fortsætter:

- Vi glæder os til at skabe et iøjnefaldende og brugervenligt resort med høj respekt for områdets natur- og kulturværdier og i tæt samarbejde med en krævende bygherre. Det er en udfordring, vi kan lide, og vi kommer til at inddrage den allernyeste teknologi og tænke komplet energistyring ind i alle byggeriets facetter. Dayz Kildedal bliver et projekt, vi alle sammen kan være stolte af. Det skal være et nyt fyrtårn for dansk turisme herhjemme og i udlandet – både arkitektonisk og teknologisk, lyder den klare ambition.

Grue+Kirkgaard har udpeget Arkitekthuset som underrådgiver på arkitekturen.

- Arkitekthuset har gennem årene udvist stor forståelse for arkitektur og design i alle skalaer og udført sine projekter med klare holdninger til arkitektur og byrum. Dayz Kildedal vil virke som en hel lille by og skal indpasses, så den falder naturligt ind i landskabet og kan ligge der i 100 år, siger Mogens Kirkgaard.

Fakta om Dayz Kildedal
• Nyt oplevelses- og ferieresort nord for Kildedal Station ved Måløv nordvest for København.

• Der opføres cirka 1.600 ferieboliger á 50-120 kvm i tæt-lav bebyggelse med ialt ca. 10.000 senge.

• Centerbygningen bliver på 35.000 kvm. med bl.a. aquadome og andre sundheds- og wellnessfaciliteter.

• Visionen er at skabe et kvalitetsbyggeri med fokus på gode materialer og lavt energiforbrug CO2-neutral drift af bygninger og aktiviteter med vægt på bæredygtighed Permanent shuttlebus mellem centeret og Kildedal S-togsstation.

• Hele området projekteres til et minimum af bilkørsel for gæsterne.

• Områdets naturværdier på de ialt 90 hektar beskyttes af samlet plejeplan.

• Næste fase for Dayz Kildedal bliver nu udarbejdelsen af detaillokalplaner med konkret udmøntning af rammelokalplanen, der udstikker de overordnede rammer for projektet. Planen ventes klar omkring sommeren 2012, og den overordnede tidsplan opererer med første spadestik i starten af 2013.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095