23948sdkhjf

Vejsektoren henter inspiration i Norge

Om få år vil Danmark mangle tusindvis af ingeniører og højtuddannede inden for de tekniske videnskaber. Et nyt tværgående samarbejde skal rekruttere flere unge til vejsektoren.
En rapport fra Ingeniørforeningen IDA viser et kritisk behov for flere kloge hoveder i den nære fremtid. Selv med forbehold for en lavkonjunktur vil vi i 2020 opleve en mangel på 18.000 ingeniører og andre højtuddannede inden for de tekniske videnskaber.

Derfor tager vejsektoren nu det næste skridt for at rekruttere unge og nyuddannede til at varetage fremtidens arbejde med veje og trafik.

Har kigget til Norge
I 2010 deltog et stort antal unge på Vejforum og de formulerede en række konkrete ideer til, hvordan vejsektoren kan blive en mere attraktiv arbejdsplads. Det handler blandt andet om praktikpladser, trainee-ophold, gæsteforelæsninger og studenterjobs.

Rekrutteringssituationen er en kæmpeudfordring for hele vejsektoren og vi har taget anbefalingerne fra de unge med i udviklingen af et projekt, der skal gøre det mere attraktivt for de unge at specialisere sig til at arbejde med trafik- og vejemner, fortæller sekretariatschef Jens E. Pedersen om projektet.

- Vi har kigget til Norge, hvor et projekt over en årrække er lykkedes med at fordoble antallet af ansøgere til ingeniøruddannelserne, fortsætter han.

Oplagt at gå sammen
I dag er afgangen af ingeniører fra vejsektoren tre gange så stor som tilgangen, og det er kritisk, når der er fuld fart på de store statslige infrastrukturprojekter. Også Vejforums formand, teknisk direktør Jacob Madsen, understreger nødvendigheden af at fokusere på rekruttering:

- Det er helt oplagt, at den samlede vejsektor går sammen om at forbedre rekrutteringen til vores område. På den lange bane vil alle aktører komme til at mærke manglen på kandidater, så lad os løse udfordringen sammen – på tværs af offentlige og private organisationer, siger Jacob Madsen, der også støtter ideen om, at et rekrutteringsprojekt skal forankres i VEJ-EU, Vejsektorens Efteruddannelse.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109