23948sdkhjf

De skal byde på Copenhagen Arena

Parterne bag Copenhagen Arena – Københavns Kommune og Realdania – udvalgt de fem teams, der skal komme med bud på design af den kommende arena i Ørestad.
I efteråret blev design- og projekteringsopgaven udbudt i totalrådgivning til designteam bestående af arkitekter, ingeniører og arenaeksperter.

41 teams ansøgte om at blive prækvalificeret til konkurrencen, og parterne har nu udvalgt følgende fem teams:

• 3XN, HKS architects, Arup og ME Engineers.

• C. F Møller, Grimshaw, Arup, Niras og Marianne Levinsen.

• Foster + Partners, Arkitektfirmaet 78 og Arup.

• Hopkins Architects, Pöyry, Friis & Moltke, Arup, Rambøll og Jeppe Aagaard Andersen.

• Populous, Dissing+Weitling, Buro Happold, Rambøll, Schönherr, Vanguardia og Charcoal Blue.

Deltagere med kompetencer på højeste internationale niveau
Ifølge Flemming Borreskov, adm. direktør i Realdania, er der tale om et meget komplekst projekt med et højt ambitionsniveau. Visionen er at skabe en international arena med solide by- og bygningsmæssige kvaliteter, der kan bidrage til et mangfoldigt og aktivt byliv.

- Bygningen vil blive super fleksibel og skal fungere som et ’plug and play’ for ethvert internationalt show, koncert eller sportsbegivenhed. De fem teams, der er udvalgt til designkonkurrencen, har dokumenteret kompetencer på det højeste internationale niveau til netop at kunne løse en opgave af denne type, siger Realdania-direktøren.

Det er ved samme lejlighed offentliggjort, at Live Nation har vundet udbuddet som operatør af arenaen med ansvar for drift og alle arrangementer.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094