23948sdkhjf

Overskydende millioner til byggeri

Et nyt byggeri skal samle enkeltmandsprojekter til borgere med handicap, hvis det står til Københavns Socialforvaltning.
Der er blevet 21,5 mio. til overs efter etableringen af en række nye boliger til borgere med handicap og sindslidelse.

Socialforvaltningen i København foreslår, at pengene bliver brugt til at samle 10 enkeltmandsprojekter til borgere med handicap i et nyt byggeri og til at afprøve nye velfærdsteknologier til borgere med handicap.

De 21,5 mio. kr. der har muliggjort de nye projekter, er en del af de 286,6 mio. kr. kommunen, har afsat til at bygge 533 boliger til borgere med handicap eller sindslidelse.

Samler 10 projekter i én bygning
Forslaget henter inspiration for Odense kommune og lægger op til, at pengene bruges til at bygge et nyt hus, hvor man kan samle 10 borgere med handicap, som i dag bor i såkaldte enkeltmandsprojekter.

Det er endnu ikke fastlagt, hvor den nye bygning bliver placeret, men forvaltningen arbejder på, at det bliver i Roskilde på samme grund som Lindegården – et andet af kommunens tilbud.

En mindre del af de 21,5 mio. kroner skal ifølge forslaget bruges til at afprøve ny teknologi til borgere med svære handicap. Det kan for eksempel være smarte toiletter, elektroniske badeløsninger og spiserobotter. De nye teknologier skal afprøves i 8-9 boliger, der er ved at blive bygget.

I marts 2012 beslutter økonomiudvalget om pengene kan bruges, som socialforvaltningen foreslår.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078