23948sdkhjf

Nyt parcelområde udnytter regnvandet

I det ny udstykkede boligområde Serinedalen syd for Malling ved Aarhus skal alt regnvand - både fra flisebelagte arealer, hustage og det, der falder på vejen - samles i grøfter langs veje og grønne arealer.

Herfra ledes vandet gennem rensende bassiner og jordlag for til sidst at ende i bækken, der løber gennem området.- Jeg oplever et stort ønske om flere parcelhusgrunde i Aarhus Kommune. Derfor er jeg rigtig glad for at kunne efterkomme ønsket med et bæredygtigt projekt i Malling, hvor vandet og det grønne med garanti vil skabe en god ramme for livet i Serinedalen, siger Bünyamin Simsek (V), rådmand for Teknik og Miljø i Aarhus Kommune, i en pressemeddelelse.

Konceptet, hvor regnvand håndteres på terræn hedder LAR (Lokal Afledning af Regnvand) og handler om at vende tilbage til den naturlige måde at føre regnvand på i kombination med nutidens know how og viden om klimaforandringerne.

Parcelhusudstykningerne i Serinedalen er de første i Aarhus Kommune, som er byggemodnet med LAR.

Grønt og vildt
Normalt ledes regn- og spildevand i separate rør i kloakken.

Når regnvandet i stedet skal holdes på terræn, er der brug for grønne arealer, der kan absorbere regnvandet. Til det formål fungerer planter og træer bedre end kortklippet græs. Udtrykket i Serinedalen er derfor også mere vildt end de fleste andre parcelhusområder.

- LAR er ren win win. Vi anvender regnvandet helt lokalt til at skabe et indbydende boligområde med masser af grønt. Samtidig aflaster vi de omkringliggende vandløb og ruster os til fremtidens store regnskyl, udtaler Trine Buus Karlsen, anlægschef i Teknik og Miljø i Aarhus Kommune.

Alle, der har besøgt et nybyggerkvarter ved, at det hele er lidt gråbrunt, indtil græsset spirer og hækkene er plantet. Sådan er det ikke i Serinedalen. Her er de åbne grøfter allerede groet til, fællesarealerne er grønne og i løbet af sensommeren vil der blive sået endnu mere, så området snart vil stå i fuldt flor.
brahe

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.11