23948sdkhjf

Fra bryggeri til sundhedscenter

Med Hoffmann som totalentreprenør er et 18.500 kvadratmeter stort byggeri netop afsluttet på den grund, der tidligere husede bryggeriet Thor.
Randers Kommune har netop slået dørene op til et unikt sundhedscenter med plads til både offentlige og private sundhedsaktører.

Bascon har været bygherrerådgiver for Randers Kommune på det i alt 18.500 kvadratmeter store byggeri, der ud over sundhedscenter også rummer 50 moderne ældreboliger og et parkeringshus.

Offentligt/privat samarbejde
Det nye sundhedscenter er opført på Thors Bakke i Randers midtby, hvor det gamle Thor-bryggeri havde hjemme. Centeret udgør godt 6.000 kvadratmeter og bliver dermed det første offentligt/privat samarbejde på sundhedsområdet i denne størrelse.

Randers Kommune skal selv bruge 2.800 kvadratmeter til blandt andet rehabilitering, sundheds- og tandpleje, mens Region Midtjylland flytter ind på 700 kvadratmeter til jordemorcenter, mammografi, donortapning og blodprøvetagning.

De offentlige aktører tager lokalerne i brug i løbet af december, mens de resterende kvadratmeter udlejes til private sundhedsaktører, hvoraf de første flytter ind i starten af det nye år.

Uforudsigelig proces
Med byggeriet sætter Randers Kommune helt nye standarder for samarbejdet mellem offentlige og private aktører på sundhedsområdet. Ambitionen har været at skabe optimale rammer for tværfagligt at løse sundhedsopgaverne bedst muligt.

Netop kombinationen af forskellige offentlige aktører og private lejere har stillet nye udfordringer for bygherrerådgiveren Bascon.

- I modsætning til mange andre projekter kendte vi kun dele af de nye beboere ved byggeriets start. Det har givet en mere uforudsigelig proces, hvor projektets tidsplan og indretning af lokalerne hele tiden har ændret sig i takt med, at de private lejere er kommet til. For eksempel har placering af døre, vægge og tekniske installationer løbende ændret sig, fortæller projektchef Jørn Porsgaard fra Bascon.

Tæt dialog med flere aktører
Ud over en fleksibel planlægnings- og byggeproces er Bascons styring af byggeriet kendetegnet ved at tilgodese en række forskellige aktører. Projektet tæller nemlig også bl.a. 50 ældreboliger, der skal administreres af en almen boligforening:

- Som kommunens bygherrerådgiver har vi naturligvis haft stor fokus på at tilgodese kommunens ønsker som fremtidig bruger og ejer. Det omfatter også, at gøre byggeriet så attraktivt som muligt for de private lejere og boligforeningen, hvorfor vi har været i tæt dialog med dem, påpeger Jørn Porsgaard.

Store ældreboliger og underjordisk parkering
De 50 ældreboliger er placeret ved siden af sundhedscentret med udsigt over Østervold og Randers Havn. I alt udgør boligbyggeriet 4.600 kvadratmeter og omfatter blandt andet seks boliger på hele 90 kvadratmeter, så byggeriet imødekommer de ældres stigende efterspørgsel efter større boliger.

Ældreboligerne bliver bygget ovenpå et 7.200 kvadratmeter stort underjordisk parkeringsanlæg i to etager med plads til omkring 200 biler. Arkitektfirmaet Kjaer & Richter har tegnet byggeriet, mens Hoffmann har været totalentreprenør.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

1.329