23948sdkhjf

Millionbevilling til nyt sciencehus

Th. Langs Skole i Silkeborg har fået bevilliget 3 millioner til en ønsket tilbygning
Planerne for et nyt sciencehus på Th. Langs Skole er rykket et stort skridt nærmere.

A.P. Møller-fonden har bevilliget 3 mio. kr. til projektet. Derudover har skolen modtaget tilsagn fra Mads Clausens fond om 100.000 kr. og fra Nykredit om 50.000 kr.

Det nyt sciencehus skal tilgodese alle naturfagene. Fysik- og kemiundervisning på overbygningsklasserne har i skoleåret været henvist til Sølystskolen.

Proces søsat i 2009
Efter at skolen i 2009 fik udarbejdet en analyse, der viste, at skolen ikke var helt i top på det naturvidenskabelige område, indledte man en proces med arkitektfirma Vintov.

Både elevrådet, naturfagslærere, ledelse og bestyrelse har været inde omkring og drøftet, hvordan den fremtidige undervisning på områderne fysik/kemi, geografi, biologi og natur/teknik skal være. Et meget stort og flot projekt til ca. 9 mio. kr. blev søsat.

Bestyrelsen har sagt god for, at der kan bruges 8,5 mio. kr., hvilket kræver at der lånes 4,5 mio. kr. Hertil håber skoleledelsen, at enten nogle sponsorer eller flere fonde vil være med. Det skriver skolelever Tine Kristensen i et dokument på skolens hjemmeside.

Hun udtrykker forventning om, at projektet kan stå færdigt om ca. et år.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079