23948sdkhjf

Udfordret boligbyggeri i Amagerbankens gamle hovedsæde

På Amagerbrogade i hjertet af København renoverer Dansk Boligbyg i hovedentreprise en historisk bygning: Amagerbankens gamle hovedsæde. 

Projektet består af nye facader, forstærkning af bygningen, tre tagterrasser, P-kældre og depotrum – samt naturligvis ikke mindst 81 ungdomsboliger fordelt på 1- og 2. værelses boliger med henholdsvis 46 ét-vær. og 35 to-vær. boliger. 

– I lokalerne blev der truffet drastiske beslutninger, som desværre endte med Amagerbankens konkurs. Og det var i virkeligheden grundlaget for at vi står her i dag. Danica Pension måtte så finde ud af, hvad vi skulle gøre med bygningen, hvor facaden ud mod Amagerbrogade er bevaringsværdig, sagde Thomas Engstrøm, repræsentant for bygherren, Danica Pension, ved rejsegildet. 

Mistede seks måneder på nye brandkrav

– Vi fandt ud af, at det ville være en god idé at lave ungdomsboliger, og for fire år siden indledte vi dialog med kommunen, fortsatte han med henvisning til, at lokalplanen blev vedtaget i februar 2018, hvorefter selve byggesagen kunne begynde. 

Efter byggeandragendet var indsendt skete der en brand i en boligejendom andetsteds i København kommune, og brandmyndighederne ændrede deres krav til brandløsning i boligbyggeri. 

– Så vi måtte desværre tegne det hele om, og vi mistede seks måneder på grund af det, sagde Thomas Engstrøm. 

Måtte gætte og åbne op

Sagen er yderligere kompliceret af, at det er en eksisterende bygning, beretter Thomas Engstrøm: 

– Og vi havde ekstra udfordringer fordi Amagerbanken ikke havde dokumenteret hvad de havde lavet, så vi havde faktisk ingen tegninger over hvor alle installationer med videre var. Så vi måtte starte forfra, og gætte og åbne op – og I håndværkere har sikkert også oplevet, at når der var tegnet et eller andet i projektet, og vi så åbnede op, så var der et eller andet, som vi ikke vidste var der, hvorfor vi var nødsaget til at lave nogle nye løsninger, lød det med en efterfølgende tak til rådgiverne og Dansk Boligbyg. 

– Men det vigtigste er jer håndværkere, for hvis I ikke kunne finde ud af at udføre det, der er tegnet og tænkt, så kunne vi ikke komme så langt, som vi er kommet, sluttede repræsentanten for Danica Pension.

Rådgiverne på projektet er Rubow Arkitekter og Moe Rådgivende Ingeniører.

Projektet afleveres til Danica Pension til marts 2021.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11