23948sdkhjf

Syddanske infrastrukturprioriteringer

En ny hærvejsmotorvej til grænsen og en parallel Lillebæltsforbindelse er blandt områderne de syddanske kommuner og Region Syddanmark prioriterer.
De 22 syddanske kommuner og Region Syddanmark er enige om et fælles udstil til de syddanske prioriteringer af investeringer i regionens infrastruktur.

Formandskabet for det syddanske kommunekontaktråd, KKR Syddanmark og formanden for Region Syddanmark har aftalt et møde med transportministeren om disse prioriteringer.

En væsentlig forudsætning for fortsat vækst i regionen identificeres som en velfungerende infrastruktur og en kollektiv trafik, hvor Sønderjylland, Esbjerg og Trekantsområdet sammen med Fyn. Det sikrer adgang til eksportmarkederne i Europa og intern mobilitet i regionen.

Motorvej og bro
Med afsæt i de allerede trufne landspolitiske beslutninger om udvidelse af den vestlige del af Fynsmotorvejen med et tredje spor, samt timemodellen mellem København, Odense og Århus, vil kommunerne og regionen i Syddanmark arbejde for;

• En styrkelse af timemodellen i det store H med ét stop i Trekantsområdet og videreført til Esbjerg og grænsen
• En ny hærvejsmotorvej til grænsen, der kan aflaste E45 og knytte an til Billund lufthavn, hvor den endelige placering skal afgøres af en nærmere analyse
• En parallel forbindelse over Lillebælt, - idet såvel en bro som en tunnelløsning bør undersøges nærmere

Als-forbindelsen indgår i prioriteringen på et senere tidspunkt.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079