23948sdkhjf

Tømrer- og snedkerfirma vil fordoble bemandingen

Projektet Flere Virksomheder i Vækst (FVIV) har hjulpet nordjysk erhvervsliv mod nye mål. Midlerne er opbrugt, og Thisted Tømrer og Snedker deltager som sidste virksomhed.
Brian Pedersen, direktør i Thisted Tømrer og Snedker, er begejstret over netop at være sluppet igennem døren, lige før den blev lukket.

Virksomheden, som i dag har otte ansatte, har nemlig ambitioner om at være næsten dobbelt så mange om fem år:

- Jeg tog kontakt til Væksthus Nordjylland, fordi vi har en ambition om vækst både i økonomisk og bemandingsmæssig forstand. Vi har behov for hjælp til at ændre på nogle procedurer, som kan gøres mere effektive, og jeg har en stor tro på, at vi kan få et kompetencemæssigt løft gennem indsatsområdet ”chef til leje”, siger Brian Pedersen.

Svært at gå fra håndværkersvend til direktør
Thisted Tømrer og Snedker leverer i dag løsninger både privatkunder, erhvervskunder og offentlige institutioner. Virksomheden omsætter årligt for cirka 8-10 mio. kroner og står netop nu midt i en vanskelig omstillingsproces:

- Det er klart, at der ligger en udfordring i at have været håndværkersvend, og så pludselig skulle være mester og direktør for eget firma. Gennem programmet ”Flere Virksomheder i Vækst” kan Brian Pedersen få nogle værktøjer, systemer og ledelsesmæssige kompetencer, som gør ham i stand til at drive sin forretning bedre, forklarer vækstkonsulent i Væksthus Nordjylland, Bjarne Brodersen.

Har gjort en forskel
I en undersøgelse foretaget af Epinion tidligere i år fremgår det blandt andet, at otte af ti virksomheder vurderer, at FVIV har bevirket, at de har været bedre rustet til at klare de seneste års krise.

Endvidere påpeger ni ud af ti, at deltagelse i programmet har haft en varig, gavnlig effekt. Otte ud af ti vurderer desuden, at deltagelse i programmet har medført tiltag, som ikke ville være gennemført, hvis de ikke havde deltaget.

Men programmet må altså nu melde ’udsolgt’, trods stor succes hos brugerne.

Nye initiativer i støbeskeen
Til glæde for andre nordjyske virksomheder er der dog stadig muligheder for at drage fordel af diverse vækstprogrammer i regi af Væksthus Nordjylland.

- For de virksomheder, der vil ud på det globale marked, er det stadig muligt at rette fokus på blandt andet kompetenceudvikling og strategiprocesser gennem vores Global-program. Desuden er vi i gang med flere nye initiativer med fokus på blandt andet vækst i yderområder, lederudvikling og CSR, forklarer konsulent Heidi Stubberup Ebeling.

Fakta om FVIV
Flere Virksomheder i Vækst (FVIV) er et vækstprogram for nordjyske vækstiværksættere og vækstvirksomheder, som har et forretningsgrundlag, der på længere sigt kræver en strategisk omstillingsproces, nye fokusområder og/eller generelt et forretningsmæssigt løft.

Programmet indeholder følgende fire overordnede indsatsområder: Kompetenceudvikling af egne medarbejdere, kompetenceudvikling i netværk, chef til leje og tilknytning af arbejdskraft.

Læs mere på www.startvaekst.dk
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078