23948sdkhjf

Danske arkitekter bag 47.000 m² skisportssted i Lapland

Bjarke Ingels Group (BIG) har vundet en inviteret konkurrence om et storstilet projekt, der skal omdanne den eksisterende ferieby Levi til en skidestination i verdensklasse.
BIG kunne forleden føje endnu et stort projekt til cv’et, da tegnestuen blev kåret som vinder af et nyt skisportssted på 47.000 m² i feriebyen Levi i Lapland.

Bag projektet står den finske developer Kassiopeia, der ser et stort potentiale i at videreudvikle og styrke byens rekreative muligheder. Beliggenheden nær Kittilä lufthavn sikrer nem adgang for internationale rejsende til skistedet og det øvrige Lapland.

Følger landskabets naturlige topografi
Det kommende resort vil ligge på en skråning i det naturskønne Koutalaki skiområde og er tænkt som en kunstig udvidelse af skiløjperne og den eksisterende klynge af bygninger. BIG foreslår en serie af fritstående bygninger, som hver især rammer terrænet i begge ender og tillader adgang for skiløberne, samt uhindret nedstigning i alle retninger. Blødt buede tagrygge skaber en visuel forlængelse af bjerglandskabet og giver byen en karakteristisk skiløjpe-skyline.

- Det kommende skisportssted er udtænkt som en forlængelse af fjeldet og den eksisterende bebyggelse i Koutalaki. Vi foreslår et ski-resort, som følger landskabets naturlige topografi og danner en menneskeskabt bakke til beboelse og skiløb. Det nye ski-resort bliver en unik hybrid i mødet mellem den traditionelle landsby og resort, forklarer partner og stifter Bjarke Ingels.

Bebyggelsen former sig rundt om et fælles torv, der fungerer som et samlingspunkt for bylivet. Torvet tillader skøjteløb og mindre koncerter og er forbundet til en plads i nærheden med barer og cafeer, som skabes af de omgivende bygningers varierende højder.

Bedre adgang til pisterne
Hele området forbindes af et effektivt stisystem som tilgodeser skiløbere og fodgængere. Adgangen til taget sker gennem centrale elevatorer, som også fører til en tagrestaurant med panorama udsigter over torvet og landskabet.

- Da vi besøgte byggegrunden for det kommende ressort, bemærkede vi den gode placering i forhold til pisterne, men også behovet for bedre adgang til dem. Vores forslag maksimerer og prioriterer skiløbernes frie bevægelse igennem hele bebyggelsen og skaber direkte adgang til pisterne i nærheden og skiløb ned i alle retninger, forklarer Jakob Lange, Partner-in-Charge hos BIG.

De fire bygninger simulerer ægte skibakker i vintertiden, alt imens tagfladerne vil være beklædt af græs om sommeren og gøre resortet til et attraktivt feriested for vandre- og skovture.

Læs mere om: big
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

2.034