23948sdkhjf

Esbjerg Kommune vil udvikle midtbyen med international konkurrence

En international konkurrence skal skabe en mere indbydende midtby i Esbjerg.

Det står klart efter, at Plan & Miljøudvalget har besluttet at bruge en million kroner på, at byudviklere verden over kan komme forslag til, hvordan Østerbyen skal udvikle sig. Området ligger tæt ved banegården og er en del af midtbyen. Det skal dog lige godkendes af et flertal af byrådspolitikerne ved efterårets budgetforhandlinger.

Den internationale konkurrence skal sikre den højest mulige kvalitet og skabe opmærksomhed om byudvikling.

- Det er tanken, at planen skal bidrage til at forløse det store potentiale, der er i Østerbyen for et større og mere varieret boligudbud og andre byfunktioner, der kan tiltrække flere investeringer til en bedre bykvalitet, hvilket igen kan tiltrække flere borgere. På den måde vil bydelen bidrage til at styrke Esbjerg midtby, siger formanden for Plan & Miljøudvalget, Karen Sandrini (S), til JydskeVestkysten.

Den første million er til ”udarbejde af program mv”, men budgettet for hele den internationale konkurrence skønnes at løbe op i 5-6 mio. kr. Udviklingsplanen skal være med til at gøre midtbyen i Esbjerg større og skabe fornyelse i området, som ifølge sagsfremstillingen på kommunens hjemmeside ikke udnytter sit potentiale.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109