23948sdkhjf

Indstøbte false effektiviserer byggeriet

BS FALSEN Z Indstøbning i bagvæg, der er en nyudviklet og patenteret falseløsning til montage i bagvægselementer, sparer tid for bygherre, og kan erstatte udstøbning af beton/traditionelle pladefals. Vinduer og døre kan nu monteres direkte.

I det nye byggeri Holbæk Huse har BS BYGGE – SERVICE i samarbejde med INDUSTRIBETON leveret 3.800 meter af den nye BS FALSEN Z Indstøbning i bagvæg, der sparer kostbar tid på byggepladsen.

”Normalt monterer man pladefalsene på byggepladsen, men med den nye løsning, som vi har udviklet, bliver den direkte indstøbt hos betonproducenten, så den skal ikke længere monteres, men kommer færdig,” fortæller Lars Mølgård, der er produktion- og økonomichef hos BS BYGGE – SERVICE.

Lettere at montere døre og vinduer

De indstøbte false sikrer også bedre isolering i byggerier, og så er det blevet meget nemmere at montere døre og vinduer indefra uden brug af stillads.

Den lave vægt betyder, at falsen er let at håndtere og montere i betonstøberiet. Vinduer og døre kan monteres direkte i BS FALSEN Z Indstøbning i bagvæg, og råhuset kan dermed lukkes hurtigere og uden brug af midlertidig afdækning.

Udviklingen af falsen

Den patenterede BS FALSEN Z Indstøbning i bagvæg, der nu er afprøvet i Holbæk Huse, har været et par år under udvikling i samarbejde mellem BS BYGGE - SERVICE og betonproducenter. INDUSTRIBETON, der har været en god og stabil samarbejdspartner gennem hele processen, har leveret de færdige elementer til sagen.

”Støbeprocessen er forløbet uden større udfordringer, og falsen, der er meget stabil, er let at samle. Det kræver lidt mere plads at håndtere elementerne, men det kan godt lade sig gøre, og den ekstra tid, vi bruger, bliver hurtigt hentet på byggepladsen,” siger Allan Vedel Andersen, der er produktionsleder hos INDUSTRIBETON.

Betonproducenterne var i begyndelsen lidt bekymrede for, om den indstøbte false ville gå i stykker under transport og hejsning.

”I projektet Holbæk Huse kan vi se, at vi kun har brugt to dage på udbedringer og skiftet 5-7 plader,” forklarer Lars Mølgård, og han uddyber:

”Taget i betragtning af, at håndværkerne ikke skal montere falsen på byggepladsen, samt at vi har leveret 3.800 meter til indstøbning, så er det en uhyre effektiv arbejdsproces.”

Falsen uden spild

Pladefalsen erstatter den traditionelle udsparingskasse af træ eller stål, så der skal ikke opbygges yderligere udsparing. Der er ingen spild af træ, støbeplade, stål eller lignende, som normalt skal bortskaffes, hvilket giver en væsentlig besparelse for elementproducenten.

Falsen leveres med påmonterede indstøbningslister, isoleringsbånd, BS-støttevinkler, dampspærre og eventuelle konsolbeslag. Falsen står pænt, skarpt og lige, så det er let for maleren at komme i gang med arbejdet.

Om: BS FALSEN Z Indstøbning i bagvæg:

  • Glat overflade klar til malerbehandling
  • Dimensioneres til det enkelte projekt
  • Påmonteret dampspærre
  • Klar til montage af døre og vinduer
  • ​Linietab på 0,01 W/mK
  • Ubrandbart materiale
  • Leveres med påmonterede afstandsklodser
  • Kræver ikke yderligere vinkler eller beslag til vindues- og dørmontage.

www.bsbyggeservice.dk

Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.813