23948sdkhjf

Sorteper sendes videre for fejlleverance

Fejlinformation fra leverandøren var skyld i, at Optimera leverede forkerte og nu nedtagne betonelementer til ombygning på Bavnebakkeskolen i Støvring.
Pilen peger på en underleverandør, når skylden skal placeres for leverancer af ikke CE-mærkede betonelementer til en tilbygning på Bavnebakkeskolen i Støvring.

Byggeriet løb i oktober ind i problemer. Efter at have rykket underleverandøren flere gange blev en del af elementerne til væggene leveret, men det har vist at de ikke overholder kravene til den såkaldte CE-mærkning. Råhuset med de ikke CE-mærkede elementer måtte derfor pilles ned.

Hvem der bærer ansvaret for fejlen, er der nu ved at blive skabt klarhed over.

Aftale opsagt
Ved Optimera, som leverede betonelementerne, oplyser markedschef Christian Brydensholt, at de tyskproducerede elementer kommer fra det firmaet Elbe Fertigteil-Technik.

- Leverandøren af elementerne har bekræftet og mailet, at de betonelementer, der blev leveret i Støvring, var CE-mærkede, som de skulle være, men det har så desværre vist sig ikke at være rigtigt, forklarer Christian Brydensholt til Licitationen.

Aftalen med det tyske firma er nu opsagt, oplyser markedschefen.

Dagbøder for forsinkelsen
Ved entreprenørfirmaet Bjerregaard & Vigel Pedersen, der har råhusentreprisen, er man kede af fejlen. Da entreprenørfirmaet købte betonelementerne af Optimera var man overbevist om, at de var CE-mærkede:

- Vi var sikre på, at CE-mærkningsdokumentationen blev skaffet af leverandøren, men nu viser det sig, at den tilsyneladende ikke eksisterer. Og det betyder, at vi simpelthen er nødt til at rive væggene ned igen, siger Rolf Bjerregaard fra Bjerregaard & Vigel til Licitationen.

Det var entreprenørfirmaet selv, som stoppede byggeriet, da man opdagede fejlen. Firmaet får nu dagbøder af Rebild Kommune for forsinkelserne i byggeriet. Til gengælde slipper firmaet for at betale fjernelsen af betonelementer. Det tager Optimera sig af.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078