23948sdkhjf

Erhvervslivet bakker op om letbane i Odense

Fynske borgmestre støtter Odenses letbaneplan. Dansk Industri betragter projektet som afgørende for at realisere vækstpotentiale.
De ti fynske borgmestre er blevet enige om at bakke op om blandt andet Odense Letbane, som de mener, vil være til fordel for hele Fyn.

Dansk Industri er positive over den fælles fynske opbakning til de infrastrukturelle prioriteringer, herunder letbaneprojektet, som de betragter som en afgørende brik i realiseringen af vækstpotentialet i området omkring det nye OUH:

- Vi ved, at en effektiv infrastruktur er en forudsætning for vækst, og området omkring det nye supersygehus har potentialet til at blive et vækstcentrum for Fyn. Jeg er derfor meget glad for, at de fynske borgmestre på tværs af partiskel står sammen om at skabe opbakning til letbaneprojektet i Odense, siger formanden for DI Fyn, Clas Nylandsted Andersen.

Ved Syddansk Universitet er glæder over den politiske enighed også stor, da letbanen betragtes som er en vigtig brik i universitets udbygningsplaner..

Statslig medfinansiering nødvendigt
Det syntes op ad bakke i forhold til finansieringen af en letbane i Odense, for letbanen er ikke blevet prioriteret i forhold til de 94. mia., som statens infrastrukturfond har uddelt til veje, jernbaner og letbaner frem til 2020. Det vil de fynske borgmestre have ændret på.

Det er afgørende, at sikre statslig opbakning til beslutningen om at gennemføre letbaneprojektet, for første etape på 14,5 km er anlægsudgifterne for letbanen 1,8 mia. kr. og for det samlede linjenet på 21 km er den 2,6 mia. kr.

Fakta
De ti fynske borgmestre er efter et møde i borgmesterforum Fyn den 13. december blevet enige om at bakke op om følgende fynske projekter:

* Udvidelse af E20 med et tredje spor
* En parallel forbindelse over Lillebælt
* Tog i timedrift mellem de største byer i landet
* Odense Letbane
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.112