23948sdkhjf

Udviklingen af DNV-Gødstrup er skudt i gang

Kontrakten mellem Region Midtjylland og konsortiet CuraVita er underskrevet. Dermed kan 1. etape af det nye hospital til 3,15 mia. kroner for alvor accelerere.
Den 28. september blev det offentliggjort, at CuraVita havde vundet projektkonkurrencen om rollen som totalrådgiver for helhedsplanen og projekteringen af 1. etape af DNV-Gødstrup, Det Nye hospital i Vest.

Parterne er nu færdige med at forhandle, og med kontrakten på plads kan arbejdet med at skabe gode rammer for patienter, pårørende og medarbejdere begynde.

- Det kan ofte trække ud med at få denne type kontrakter i hus, men vi har skelet til de udfordringer, som lignende byggerier har haft og konfronteret de mulige problemer i allerede i vores oplæg, fortæller DNV-Gødstrups projektchef, Michael Hyllegaard.

Sætter ord på enorm opgave
Kontrakten beskriver arbejdet med at udforme en endelig helhedsplan for det samlede hospitalsbyggeri og projekteringen af byggeriets 1. etape. Vel at mærke til et hospital, som er budgetteret til at skulle koste 3,15 mia. kroner i 2009-priser.

Og der er ikke noget at sige til, at såvel hospitalet som totalrådgiveren glæder sig til at samarbejde om opgaven:

- Det her er en enormt spændende opgave for vores organisation. At samle erfaringerne og innovationerne fra den kliniske virkelighed i Hospitalsenheden Vest og sætte dem sammen med de kompetencer, vi besidder, giver os muligheden for at forme og realisere fremtidens hospital, siger Wilhelm Berner-Nielsen, projektchef fra CuraVita.

100 mennesker skal i sving
Nu da kontrakten er i hus og politisk godkendt kan projektsekretariatet og totalrådgiveren begynde at mødes i et forløb, hvor helheden og detaljerne i det vindende projektforslag fra CuraVita skal kigges grundigt igennem og så vidt muligt tilpasses de behov, som de fremtidige medarbejdere og patienter på hospitalet har og skal have opfyldt.

I løbet af denne proces vil op imod 100 mennesker være i sving med at lytte til patienter, pårørende, borgere, ansatte.

- Det bliver en utroligt spændende proces for alle medarbejdere i Hospitalsenheden Vest, når vi skal til at forme vores fremtidige arbejdsplads og de rammer, som vi skal bruge til at tilbyde gode sammenhængende forløb til patienterne, siger hospitalsdirektør Henning Vestergaard, Hospitalsenheden Vest.

Det vindende konsortium af rådgivere består af Arkitema, Aart, Grontmij, Hospitalitet, Moe & Brødsgaard, Narud-Stokke-Wiig og Arup.

Tidsplan for byggeriet
• 1. spadestik – september 2012
• Ibrugtagning af 1. etape (akut) ultimo 2016
• Ibrugtagning af resten af DNV-Gødstrup 2020

Læs også: Arkitema og Aart skal tegne sygehuset i Gødstrup

Yderligere info på www.dnv.rm.dk
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.071