23948sdkhjf

Sampension køber boligprojekt for trecifret millionbeløb

Opdateret kl. 10:06 med information fra Jakob Axel Nielsen om forhandlinger om totalentreprise og salg af et tredje byggefelt.

Boligprojektet på den gamle hospitalsgrund i Hørsholm, PH Park, får en markant investor.  

Pensionsselskabet Sampension skyder et trecifret millionbeløb i projektet, hvor der opføres 133 nye lejeboliger, som forventes at stå klar til indflytning i sommeren 2022.  

– Investeringen er et led i strategien om at udvikle Sampension-fællesskabets portefølje af direkte ejede ejendomme med fokus på såvel optimering af afkast som høj grad af bæredygtighed, forklarer Torbjørn Lange, chef for ejendomme og infrastruktur hos Sampension, i en pressemeddelelse. 

PH-Park opføres på den tidligere hospitalsgrund i Hørsholm, som kommunalbestyrelsen sidste år vedtog at omdanne til et nyt boligområde. PH Park-projektet skal DGNB Guld-certificeres.  

Boligerne er fordelt over et areal på godt 14.000 kvm. De bliver udført som både rækkehuse og lejligheder med en gennemsnitlig størrelse på 103 kvm. Under jorden bliver der etableret parkeringskælder med 200 parkeringspladser. 

Omkring bebyggelsen etableres også en bypark med tilhørende sø, som skal ligge centralt i projektet og bidrage til bæredygtig regnvandshåndtering. Parken finansieres af Hørsholm Kommune. 

Forhandler om totalentreprisen 

Boligerne, som Sampension har købt, er byggefelt et og tre i området, fortæller Jakob Axel Nielsen, direktør hos Calum, til Licitationen - Byggeriets Dagblad og uddyber, at udvikleren stadig har byggefelt fire af projektet på hånden og skal til at arbejde med det. 

Med 7.000 kvm på hver af de tre byggefelter er planen at opføre samlet 21.000 kvm, svarende til 200-220 boliger målrettet børnefamilier, singler samt ældre par.  

Hvilken totalentreprenør, der i sidste ende skal opføre de mange boliger, er ikke faldet på plads endnu, men der forhandles, bekræfter Calum-direktøren. Og hvorvidt det bliver den samme totalentreprenør, som kommer til at stå for boligbyggeriet på alle tre byggefelter, ser ud til at afhænge af salget af byggefelt fire. 

Hvornår spaden går i jorden i området kan han heller ikke give et klart svar på. Nu venter en byggeansøgningsproces, så det bliver efter alt at dømme i det nye år. 

– Jeg håber på Q1 eller Q2 i 2021, siger Jakob Axel Nielsen.

Samarbejde fortsætter for udvikler og investor

Byggeriet er udviklet og drives af Calum, som sikrer opførelsen af det nøglefærdige byggeri. 

– Der er ingen tvivl om, at projektets kvaliteter i samspil med den attraktive park, der anlægges, vil få tingene til at gå op i en højere enhed. Samtidig er vi rigtig glade for, at det gode samarbejde med Sampension har ført til, at vi nu kan søsætte endnu et projekt sammen, siger Jakob Axel Nielsen.

På listen over tidligere samarbejder er blandt andet boligprojektet Blåklokken i Køge, som Calum opfører for Sampension.

PH Park er navngivet efter arkitekten Poul Henningsen, som selv boede selv i området i næsten 20 år.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095