23948sdkhjf

Nye regler for affaldsgebyrer i 2012

Fra 1. januar 2012 etableres en tilmeldeordning, så det kun er virksomheder, som tilmelder sig brugen af kommunens genbrugspladser, der skal betale affaldsgebyr.
Når der fra nytår træder nye regler i kraft for kommunernes opkrævning af affaldsgebyrer er det kun virksomheder, der tilmelder sig brugen af kommunens genbrugspladser, skal betale affaldsgebyr.

De virksomheder, der ikke anvender de kommunale genbrugspladser og ikke tilmelder sig ordningen, skal således ikke betale affaldsgebyr. Der kan dog opkræves et mindre gebyr til dækning af kommunens generelle administrationsomkostninger ved affaldsordningen. Det skriver ds-net.dk.

Tre modeller
Den enkelte kommune fastsætter affaldsgebyret, ligesom kommunen har valgfrihed mellem tre modeller for, beregning og opkrævning af betalingen. De tre modeller er en abonnementsordning, en klippekortordning eller betaling efter vægt.

Kommunerne må kun give adgang til virksomheder, der benytter køretøjer på op til 3.500 kg. plus eventuel trailer.

I 2012 har virksomhederne kun adgang til at aflevere affald i den kommune, hvor virksomheden er beliggende. Senest pr. 1. januar 2013 skal kommunerne åbne sine genbrugspladser for affald fra virksomheder, der er beliggende uden for kommunen.

Baggrund
Ændringerne sker på basis af en politisk aftale fra juli 2011, hvor alle Folketingets partier, undtagen Enhedslisten og Liberal Alliance, besluttet, at der pr. 1. januar 2012 skal etableres en frivillig ordning for virksomhedernes adgang til genbrugspladsen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.643