23948sdkhjf

Idealcombi satser på bæredygtighed

Krav fra især det engelske marked får nu vinduesproducenten til at opstille en målsætning om, at 80 % af alle produkter skal have FSC-mærke i 2012.
Som den tredje i rækken af danske vinduesproducenter kan Idealcombi nu bryste sig med et FSC-certifikat.

Virksomheden har solgt vinduer i FSC-træ de sidste 5-6 år, men i bestræbelserne på at styrke markedspositionen har Idealcombi nu valgt at satse yderligere på FSC:

- Det er et krav fra markedet, der har gjort det. Sådan er det bare. Vi mærker især kravet fra England, hvor FSC-mærket er mere forankret end herhjemme. Det ser vi blandt andet ved, at engelske kunder holder fast i kravet om FSC, mens de danske arkitekter og bygherrer endnu ikke efterspørger FSC-certificerede vinduer og døre. Men vi forventer, at det kommer efterhånden, som der skabes større og større opmærksomhed om ordningen, siger Jørgen Bonderup, Indkøbschef i Idealcombi.

80 % FSC i 2012
Idealcombi producerer sine vinduer på egen fabrik i nordvestjyske Hurup, og målet er, at 80 % af alle fabrikkens produkter allerede næste år vil blive fremstillet i FSC-certificeret træ.

- Vi ville gerne sælge 100 % FSC, men som verden ser ud nu, er det ikke muligt, da der er enkelte produkter, vi ikke kan skaffe FSC-træ til, siger Jørgen Bonderup.

Han tilføjer, at Idealcombi også vil bruge FSC-certifikatet aktivt i markedsføringen for at vise, at man er en miljøbevidst virksomhed.

Idealcombi offentliggjorde tidligere på måneden sit 2010/11-regnskab med et plus på 12,5 mio. kroner efter skat. Læs mere i artiklen Effektiviseringer løfter bundlinjen .
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094