23948sdkhjf

Isoleringsfirma melder om omsætningsrekord på genanvendelige fundamenter

Antallet af nybyggede boliger på Sundolitts EPS-fundament Grøn Standard er vokset markant. I år har isoleringsfirmaet således solgt 17,9 pct. mere af fundamenttypen end på samme tidspunkt sidste år.

Stigningen er vel at mærke kommet i en periode, hvor markedet med firmaets ord er ”afventende”.

Og adm. direktør i Sundolitt, Henrik Vasylyeva, forventer en endnu større stigning i efterspørgslen hen over efteråret:

– Vi har gennem sommeren oplevet en kolossal stigning i interessen for Grøn Standard, som vi tilskriver en kombination af fokus på bæredygtighed og høj produktivitet på byggepladsen. 

Fakta om Grøn Standard
Materiale:

Består af 100 pct genanvendeligt EPS (Ekspanderet Polystyren), bestående af 98 pct. luft indkapslet i 2 pct. polystyren.

EPS indsamles og 
genanvendes i de fleste danske kommuner. 

Slutbrugernes stigende interesse i bæredygtighed er ifølge direktøren kun en del af forklaringen. For entreprenørerne er det ifølge Sundolitt-chefen også vigtigt, at fundament-blokkene er lette at håndtere i byggeprocessen. 

Entreprenør: 80 pct. vælger løsningen

Blandt de udførende er Lundahl Kloak & Entreprenørservice, som netop har lagt fundamentet til et 290 kvm stort familiehus i Smørum med Grøn Standard fundament. 

Husets store vinduesarealer har stillet særlige krav til fundamentet, så her har de bæredygtige aspekter mest af alt været en bonus. 

Og ifølge Mikkel Lundahl, indehaver af entreprenørfirmaet, er huset dermed en del af det absolutte flertal. Kun 20 pct. af hans kunder får i dag lagt et klassisk fundament af blokke - resten vælger Sundolitts rekordsællert.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125