23948sdkhjf

Hospice bygger om for 31 millioner

Fondsmidler fra Lego-fondene har gjort det muligt for Sct. Maria Hospice i Vejle at flytte til Bredballe og ombygge de nye lokaler.
Region Syddanmarks regionsråd har godkendt Sct. Maria Hospice i Vejles anmodning om af flytte til nye faciliteter i Bredballe.

Indkøbet og ombygningen af den nye ejendom kan lade sig gøre takket være fondsmidler fra Lego-koncernen, der har givet tilsagn om 20 mio. kr. under forudsætning af, at Hospice overtager bygningen for 12 mio. kr.

Ombygning til 31,5 millioner
Sct. Maria Hospice Center har fået udarbejdet en foreløbig skitse for ombygningen med et prisoverslag på 31,5 mio. Finansiering af anlægsprojektet skal baseres på lån på 30 mio. og via donationerne fra Lego-fondene.

For at minimere låneomkostningerne for Sct. Maria Hospice, har regionsrådet besluttet at Region Syddanmark kautionerer for Sct. Marias lån til ombygningen.

Hospicet skal fortsat drives af den selvejende institution Sct. Maria Hospice Center.

Næsten 100 år på bagen
De smukke gamle bygninger på Blegbanken i Vejle blev indrettet som hospice i 1994, og inden da havde bygningerne siden opførelsen i 1912 været brugt som hospital.

Siden etableringen af hospicet har ændrede krav fra tilsynsmyndigheder medført, at en del af de eksisterende lokaler ikke længere er tidssvarende.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079