23948sdkhjf

Træhotel skyder op på tre måneder på Møn

I den lille by Klintholm på Møn er Lundbæk & Hansen Bygningsforbedring i færd med at opfører et hotel i krydslamineret tømmer, CLT. Og arbejdet skal udføres hurtigt. Tre måneders tid ventes byggeriet at tage, så hotellet kan stå færdigt til indflytning i slutningen af året. 

Hotellet er allerede udlejet 10 år frem, for firmaet MMA Offshore, til indkvartering af medarbejdere, der skal være med til at opføre havvindmøllepark Kriegers Flak. Klintholm Havn bliver nemlig servicehavn i forbindelse med byggeri af den nye store havvindmøllepark i Østersøen. 

– Ofte overnatter medarbejdere der arbejder på havet på hotelplatforme til havs, men her har man valgt, at vindmølleparkens personale skal have fast grund under fødderne efter fyraften, fortæller projektleder Michael W. Hansen fra Lundbæk & Hansen.

Fakta: Klintholm Hotel

Bygherre: MMA Offshore APS

Lejer: EnBW Offshore Service Denmark

Arkitekt: IC Arkitekter

Rådgiver: Terkel Pedersen Rådgivende ingeniører

Entreprenør: Lundbæk & Hansen Bygningsforbedring

– MAA Offshore havde et ønske om at skabe liv på havnen, og udover to haller og et administrationskontor er vi nu i gang med at opføre et flot og bæredygtigt hotel i stil med omgivelserne, tilføjer han. 

Tredje træ-projekt på ét år

At hotellet på Klintholm Havn opføres i krydslamineret tømmer hænger dels sammen med, at Lundbæk & Hansen Bygningsforbedring har gode erfaring med materialet – det er firmaets tredje CLT-projekt på et år. Dels var fart i byggeperiode afgørende for materialevalget, lyder det fra Michael W. Hansen: 

– Det var et sikkert valg, for alle elementer blev leveret skåret til på mål, præcis på det tidspunkt der var aftalt. Fra vi startede med at rejse elementerne til taget blev lagt på, gik der kun lidt over tre uger. 

Og så er er hotellet opført med kun én eneste bærende stålbjælke. 

Endelig har den æstetiske dimension også spillet ind. 

Opgaven lød på at opføre et hotel, der lignede et badehotel og som faldt godt ind i det maritime miljø på havnen. 

CLT-elementerne til hotelprojektet kommer fra Profile, som også har stået for alle beregninger og 3D-tegninger i samarbejde med Lundbæk & Hansen, mens Bygma Hillerød har leveret certificeret træ, samt døre, vinduer, gulve med videre til projektet.

Artiklen er en del af temaet Træ i byggeriet.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.109