23948sdkhjf

Grønt lys for ny bydel på Grønttorvs-grunden i Valby

Københavns Borgerrepræsentation har vedtaget en ny lokalplan for Grønttorvs-området i Valby. Det åbner for opførelsen af 2.000 boliger og 2.500 arbejdspladser.
I 2014 flytter Grønttorvet i Valby til Copenhagen Markets – det nye fødevare- og blomstermarked i Høje Taastrup.

Det åbner op for opførelsen af et helt nyt bydelsprojekt med arbejdstitlen ”Christiansberg”, som blev lanceret for tre år siden efter en international arkitektkonkurrence og en omfattende dialog med borgergrupper i Valby.

- Vi er rigtig glade for, at udviklingen af Grønttorvs-grunden nu for alvor kan komme i gang. Vi oplever stor interesse fra developere, entreprenører og internationale kapitalfonde, der har idéerne og kun har ventet på Borgerrepræsentationens endelige vedtagelse af lokalplanen. Nu er det 17 ha. store område byggeklart, og vi har sat grunden til salg, siger direktør Torben Flinch, Grønttorvet.

Grønttorvet har allerede indgået en aftale med Arkitektgruppen om at udvikle Torveport-delen af Grønttorvs-grunden med 2.500 m² butikker i stueplan 4.500 m² boliger oven på samt 2.000 m² parkeringskælder.

”Christiansberg” afhjælper behovet for boliger i København
København vokser med 1.000 borgere om måneden, og alene i Valby ventes befolkningstallet øget med 10.000 personer inden 2025. Når Christiansberg er fuldt udbygget med 2.000 nye boliger, kan en betydelig del af de nye Valby-beboere flytte ind her.

Med sin centrale placering i forhold til S-togsnettet og indfaldsvejene til København forventes Christiansberg at blive en attraktiv grøn bydel. Der etableres nye stiforbindelser gennem området og under jernbanesporene, hvilket vil medvirke til at binde Valby-området bedre sammen.

Området omfatter i alt 165.000 m2 med mulighed for at bygge 246.000 etagemeter.

Yderligere info på www.christiansberg.info
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078