23948sdkhjf

Projekt med 171 boliger i Aarhus skifter hænder

Byggeriet af Nordbjerg, 171 ejerlejligheder med 113 p-pladser i kælderen, blev sat i gang i sommers efter flere års tilløb. Nu er boligprojektet på Christiansbjerg i det nordlige Aarhus så blevet solgt for et trecifret millionbeløb. Det oplyser Metropol Erhverv, som har formidlet salget, i en pressemeddelelse. 

Køber af etageboligerne med et samlet boligareal på 13.282 kvm er en privat investorgruppe, som har købt ejendommen med henblik på udlejning som led i dennes investeringsstrategi. Investorgruppen overtager bygningen, når den er færdigbygget, og handlen bliver således først effektueret efter opførelsen. Efter planen skal Nordbjerg-ejendommen stå færdig om to år.

Dansk Boligbyg er rykket ind 

Efter flere års tilløb tog Dansk Boligbyg fat på boligprojektet Nordbjerg på skæringen mellem juni og juli i år. For hovedentreprenøren lød det, at kontraktsummen er 182,2 mio. kr. 

Specielt for Nordbjerg-grunden, som ligger mellem Randersvej, Stockholmsgade, Kalmargade og Malmøgade, var en enlig villa fra 1933, der grunden en status som bevaringsværdig skulle forblive på grunden og omkranses af det nye byggeri. Et forhold der tiltrak sig stor lokal opmærksomhed.  

Villaen brændte dog tidligere i år og blev så beskadiget, at den blev revet ned. Herefter lød det, at den skulle genopføres. 

Den solgte ejendom består af 11 blokke i fire-seks etager, som danner en skærm mod trafikken på den stærkt trafikerede Randersvej. Lejlighederne spænder fra et til fem værelser, og størrelserne er bestemt i samråd med Aarhus Universitet. De kan således lejes af både singler, par, studerende og mindre familier. Alle lejligheder vil desuden få altan eller udgang til egen terrasse i det grønne gårdrum med have og aktivitetsbane. 

Projektet er udviklet og tegnet af arkitekt M.A.A. og udvikler Freddie Eriksen fra Eriksen Group, der er bygherre. Bebyggelsen kommer arkitektonisk til at afspejle silhuetten af et bjerg med en dynamisk og springende facade samt varieret tagform. 

Udover de private boliger bliver der i området desuden opført 31 almene boliger samt 15 rækkehuse, som ikke er omfattet af ejendomshandlen.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.156