23948sdkhjf

Metro under Øresund kan være på vej

København og Malmö undersøger nu mulighederne for at etablere en ny metroforbindelse under Øresund. Projektet støttes af EU.
København og Malmö sætter nu gang i en strategisk undersøgelse af, hvordan en metroforbindelse mellem byerne kan skabe yderligere kapacitet over Øresund og dermed styrke integrationen og væksten.

Den Europæiske regionalfond, Interreg Øresund, giver finansiel støtte til undersøgelserne, som koster omkring en million euro og skal gennemføres over de næste to år.

daglig pendling i hastig vækst
- København tager nu et vigtigt skridt videre mod en metroforbindelse og et endnu tættere samarbejde med Malmö. Alle ved, at god infrastruktur er afgørende for vækst, siger overborgmester Frank Jensen.

Borgmesteren påpeger, at de to byer i forvejen har et tæt samarbejde om byudviklingen, og han glæder sig over, at der nu er mulighed for at udarbejde en grundig analyse af, hvordan man i fremtiden kan knytte København og Malmö tættere sammen. Også i Malmö vækker planerne glæde:

- Den daglige pendling mellem Malmøområdet og København øges hurtigere end den øvrige Øresundstrafik. Derfor er det vigtigt, at vi starter forberedelserne til en metro allerede nu, siger Ilmar Reepalu, der er borgmester i Malmö.

Fakta om forundersøgelserne
Analysen skal belyse følgende spørgsmål:

• Hvilken effekt vil en Øresundsmetro have på regionens samfundsudvikling?

• Hvordan påvirkes Copenhagen Airport af en metro under Sundet?

• Hvilken byggeteknik kan anbefales? Skal det være metro eller tog?

• Hvor skal stationerne ligge? Skal der være flere stationer på begge sider af Sundet?

• Hvordan skal der informeres om Øresundsmetroen?

Det bor 3,7 millioner borgere i Øresundsregionen – 1,2 millioner på den svenske side og 2,5 millioner på den danske.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.172