23948sdkhjf

El-branchen roser ny elektrikeruddannelse

Vietz EL-installation i Aarhus ser store muligheder i EUX-uddannelsen, som giver eleverne elektriker-svendebrev og en studentereksamen.
De 13 elever, som går på den nystartede EUX-uddannelse på Århus Techs, bliver efter alt at dømme efterspurgte, når de skal have lærerplads og job.

Blandt virksomhederne, som har bakket op om EUX-uddannelse, hvor eleverne i løbet af fire et halvt år får både studentereksamen og elektriker-svendebrev, er Vietz EL-installation.

Kan tiltrække flere til faget
Ifølge Aarhus-virksomhedens indehaver vil uddannelsens opbygning og indhold, hvor teori og praksis kombineres, være attraktivt for flere unge, der normalt går gymnasievejen:

- Dem har vi normalt meget svært ved at få fat i, fordi det er en udbredt opfattelse, at man ikke først kan tage en gymnasial uddannelse og så vælge en håndværksmæssig uddannelse efterfølgende, siger indehaver af Vietz EL-installation Poul Henning Vietz til installator.dk.

Holdningen deler serviceleder i Lindpros Aarhus-afdeling, Peter Knudsen:

- Hvis det får stærke unge til at vælge elbranchen i stedet for noget andet, fordi de har karriereplaner fremadrettet, så synes jeg, at det er en fin måde at holde fast i dem. Mange af dem vil nok læse videre til installatør eller ingeniør efterfølgende, men dem skal vi jo også bruge, pointerer Peter Knudsen overfor installator.dk.

Tidens krav
Allerede nu er der udsigt til, at de unge, som har påbegyndt EUX-uddannelsen, bliver jaget vildt af virksomhederne. Det er der ifølge Poul Henning Vietz en naturlig forklaring på:

- Vi har brug for nogle unge, der kan hæve niveauet i elbranchen, for det primære arbejdsredskab er altså ikke en skruetrækker længere – det er nærmere en computer, og det stiller nogle høje krav til de elektrikere, vi sender ud i byen. Så det er vores håb, at de, der kommer ud fra EUX-uddannelsen kan de fire regnearter, siger Poul Henning Vietz til installator.dk.


Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.317