23948sdkhjf

Mangel på brandrådgivere forsinker byggeprojekter

Der er ikke certificeret nok private brandrådgivere og statikere, og det giver forsinkelser på byggeprojekter.

Det er kritikken fra flere aktører i byggebranchen, efter overgangen til nye regler 1. juli til om, at byggerier i brand- og konstruktionsklasse 2 til 4 skal have kontrol og underskrift fra certificerede brandrådgivere og statikere i stedet for fra kommunens sagsbehandlere, skriver Licitationen – Byggeriets Dagblad.

Vurderingen fra Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen var et behov efter overgangsperiodens udløb på 250 statikere og lige så mange brandrådgivere. Men nu mere end to måneder efter reglernes indfasning er der kun certificeret 174 brandrådgivere og 123 statikere.

Og det er ikke nok, lyder det fra Inge Ebbensgaard, chef for byggeri og byggepolitik hos Foreningen af Rådgivende Ingeniører (FRI):

- Vi hører jo, at dem, som er certificeret, har enormt travlt i øjeblikket. Derfor er der givetvis også en del projekter, som må vente længere, siger hun til Licitationen – Byggeriets Dagblad.

Michael H. Nielsen, underdirektør i DI - Dansk Byggeri, er enig og mener, at situationen skaber flaskehalse rundt om i landet.

- Fakta er, at der er for få certificerede rådgivere, og så stiger ventetiden og priserne, siger han og tilføjer: 

- Det er et problem i langt størstedelen af de 98 kommuner, at ventetiden er stigende.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.11