23948sdkhjf

430 boliger omkring 3 kilometer landingsbane

Med Freja Ejendomme og Furesø Kommune som primus motor har Sydlejren på Flyvestation Værløse siden 2013 gennemgået en gennemgribende forandring. De gamle Nato-pigtrådshegn er hevet ned, flyhangarer er bygget om og nye boliger er kommet til. 

Fredag den 11. september kunne Ole Bondo Christensen (S), borgmester i Furesø Kommune, officielt indviede den cirka 75 hektar store Sydlejren. 

Med et areal på størrelse med Eremitagesletten og den oprindelige, tre kilometer lange landingsbane som centrum for livsudfoldelser under åben himmel, har Sydlejren er et varierede bolig- og erhvervsområde vokset frem på få år. Med etableringen af Fælleshuset i hangar 3, flere bofællesskaber og muligheder for aktiviteter i naturen har man søgt at sætte fællesskab i centrum. 

– Med indvielsen af Sydlejren kan vi se tilbage på en virkelig vellykket proces, hvor det tætte samarbejde over flere år med Furesø Kommune, investorer, arkitekter, beboere, naboer og foreninger er gået op i en højere enhed. Resultatet er et enormt ambitiøst boligområde, der på fornemste vis har inkorporeret områdets fortid som flyvestation og genanvendt både F-16 shelters, gamle hangarer, kontroltårn og kilometervis af landingsbane, sagde Karen Mosbech, adm. direktør i Freja Ejendomme, ved indvielsen.

Rækkehuse, bofællesskab og guld-certificeret institution 

En del af området står i dag færdigt, mens der bygges andre steder. Søer, stier og veje er anlagt, nye boligprojekter tager form og mange nye beboere er allerede flyttet ind.

Filmhusene består af 38 rækkehuse, og for nylig blev de tildelt den internationale landskabspris, Landzine International Landscape Award 2020.

Bofællesskabet Mageløse består af 29 ejerboliger og et stort fælleshus i det gamle kontroltårn. Hangarhusene og Filmhusene er svanemærkede rækkehuse, som er under opførelse i flere etaper, og endelig forventes bofællesskabet Staldhusene med 42 boliger og et fælleshus at stå færdigt i 2022. Officershusene og Bringegårdene opføres i ét og to plan med udsigt til skov og enge. En DGNB guld-certificeret børneinstitution til områdets yngste beboere bliver indviet i december måned.

Blandt bygherrerne er Reka, Nrep og Bonava. Det forventes, at Sydlejren i alt vil rumme cirka 430 boliger om ganske få år. 

 

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.109