23948sdkhjf

Ny milepæl for besøgscenter ved Stevns' verdensarv

Rammerne for det kommende besøgscenter ved Stevns Klint, som skal formidle natur og historie i den UNESCO-frededes natur, er ved at falde på plads. 

Selve besøgscentret med caféområde kan blive op til 1.950 kvm, er nu slået fast efter, at kommunalbestyrelsen i Stevns Kommune har godkendt lokalplanen for området. Med lokalplanen er der også åbnet for en udvidelse og reorganisering af de eksisterende parkeringspladser. 

– Høringssvarene har bl.a. betydet, at vi har justeret lokalplanen, så den giver mulighed for at nedgraver bufferparkeringen helt eller delvist, og det ved jeg har været et stort ønske fra beboerne i området, forklarer borgmester Anette Mortensen i en pressemeddelelse fra Stevns Kommune.

Næste fase for besøgscentret: 

Efterår 2020:
Godkendelse af byggesagsansøgning, så den egentlige projektering kan gå i gang. Opstart af forsyning af vand, spildevand, it-infrastruktur og strøm. 

Forår 2021:
Etablering af parkeringspladser begynder Første spadestik til besøgscentret.

Derudover giver lokalplanen mulighed for at etablere mindre tekniske anlæg, stier og vejadgang. 

Praksis Arkitekter vandt i juni sidste år arkitektkonkurrencen for besøgscentret. I vinderforslaget er der uden for besøgscentret en sti, som løber mellem ”Unesco-væggen” med alle lagene i klinten samt kystlinjen, hvor klinten toner frem. 

Læs også: Byggebøn til borgere: Giv dine kridtsten tilbage til verdensarven

Arkitektonisk fremstår centret med en klar reference til bruddets materialitet, idet kalksten anvendes som facademateriale.

Besøgscentret skal forventeligt åbne i 2022.

Stevns Klint blev i 2014 udpeget som Unesco Verdensarv. Fonden Stevns Klint Besøgscenter står bag planerne om et besøgscenter, som skal danne rammen for en oplevelse af klinten og historien om den globale katastrofe for 66 millioner år siden, som førte til dinosaurernes udryddelse, og starten på det liv, vi kender i dag. Besøgscentret placeres nede i selve Boesdal Kalkbrud.

 

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.172