23948sdkhjf

For 99 millioner ingeniør-legeplads i Lyngby

DTU Skylab, innovationsknudepunktet på Danmarks Tekniske Universitet, har fået mere end dobbelt så meget plads til teknologibaseret innovation i en ny åben og multifunktionel bygning. 

Hjertet i bygningen er en stor projekthal med 13 meter til loftet som blandt andet giver mulighed for at lave prototyper i stor skala. Omkring projekthallen ligger GMO-laboratorier og multilabs, 3D print lab og værksteder, og op gennem bygningen finder man forskellige typer af kontor- og arbejdsområder, mødesteder, café og en udendørs tagterrasse ”Skybar”. Den store Arena, som er en hybrid mellem auditorium og event-område, danner ramme om undervisning og DTU Skylab’s mange udadvendte aktiviteter. 

Fakta: DTU Skylab

Areal: Cirka 2.800 kvm
Budget: 99 mio. kr.
Byggeperiode: 2019-2020
Hovedentreprenør: NH Hansen & Søn
Arkitekt: Rørbæk & Møller Arkitekter
Ingeniør: EKJ Rådgivende Ingeniører
Landskab: Bogl
Bygherrerådgivere: Rambøll Danmark, Mtre, LMH International
Inventarrådgivning: Mtre, Urgent.Agency
Lysdesign: Lightscapes

Hovedentreprisen på det 99 mio. kr. dyre og 2.800 kvm store byggeri er udføret af N.H. Hansen & Søn. Bygningen er tegnet af Rørbæk og Møller Arkitekter med EKJ Rådgivende Ingeniører som ingeniørvirksomhed

Rækker ud mod stjernerne

Bygningen tager afsæt i den oprindelige DTU Skylab-bygning og er designet som stablede bokse. 

Facaderne er beklædte med perforerede alu-plader i hver sin farve inspireret af DTU’s oprindelige bygningsfarver, gul tegl og sorte facadepartier. Tilsammen danner de stablede bokse en helhed for én samlende bygning til DTU Skylabs mange aktiviteter. 

Den store projekthal i hjertet af bygningen strækker sig op gennem etagerne mod en nærmest åben himmel af ovenlys og signalerer – ifølge folkene bag – højt til loftet, mod og en ambition, der rækker ud mod stjernerne. 

DTU´s første DGNB- byggeri

Byggeriet til DTU Skylab er den første DTU bygning som certificeres efter bæredygtighedsordningen DGNB. Bygningen er blandt andet designet så den har et minimalt energiforbrug, er fleksibel og let kan ombygges til nye formål, har et godt indeklima, har optimale forhold for akustik og dagslys og kræver et minimum af vedligehold.

Certificeringen indgår som den del af DTU´s strategi, hvor alt nybyggeri på campus bæredygtighedscertificeres iht. DGNB- principperne. Det er DTU’s forventning, at bygningen bliver godkendt til en guld-certificering.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.141