23948sdkhjf

Herning-firma skal udvide Holstebro Rådhus

Jørgen Friis Poulsen A/S er udpeget som totalentreprenør sammen med rådgiverne Sweco Architects, Entasis og Bascon.
Det bliver Jørgen Friis Poulsen A/S, der skal være totalentreprenør på udvidelsen af Holstebro Rådhus.

Herning-firmaet har i konkurrence med tre andre tilbudsgivere afgivet det økonomisk mest fordelagtige tilbud. Det lyder på 31,875 mio. kr.

Vinderen af konkurrencen om udvidelsen af Holstebro Rådhus blev afsløret tirsdag formiddag den 20. december i Prismesalen i Holstebro Musikteater. Ud over Jørgen Friis Poulsen var der i konkurrencen også tilbud fra NCC Construction Danmark, Kaj Bech Murer- og Entreprenørfirma samt Jacobsen & Blindkilde.

Samler kommunale funktioner
Rådhuset skal udvides med ca. 3.000 kvadratmeter ved Sct. Jørgens Bakke med tilknytning til det nuværende rådhus. Der bliver plads til ca. 150 ansatte i nybyggeriet.

Det første spadestik ventes at kunne tages i slutningen af andet kvartal 2012, og udvidelsen ventes klar til indflytning ca. et år senere. Formålet med udvidelsen er at samle en række af kommunens funktioner, som i dag er placeret i lejede lokaler andre steder i Holstebro, bl.a. Jobcentret og Ydelseskontoret.

Jørgen Friis Poulsen udfører opgaven med tre firmaer som rådgivere. Det er Sweco Architects, Entasis og Bascon.

Funktionelt og energirigtigt
Borgmester H. C. Østerby understregede ved offentliggørelsen af vinderprojektet, at bedømmelsesudvalget havde fire flotte forslag at vælge imellem, og at de alle levede op til de stillede krav. Men det var et enigt udvalg, der i sidste ende pegede på vinderprojektet, som blandt andet udmærkede sig som det mest funktionelle af forslagene:

- Ud over det funktionelle har vi i vores bedømmelse også lagt meget vægt på, hvordan udvidelsen spiller sammen med det eksisterende rådhus, ligesom der har været meget fokus på det energirigtige og indeklimaet, sagde borgmesteren.

Bedømmelsesudvalget har givet følgende begrundelse for valget af Jørgen Friis Poulsen som totalentreprenør:

- Forslaget forsøger bevidst at distancere sig fra det eksisterende Rådhusanlæg ved overbevisende at arbejde med en anden materialitet for derigennem at understrege, at forfatterne ønsker at udføre en let og luftig tilbygning som kontrast til Rådhusets nuværende borglignende, tunge og lukkede arkitektur.

- De viste planløsninger er konkurrencens bedst bearbejde forslag og viser klare og enkle, velkomponerede løsningsmodeller, som med enkle tilpasninger kan danne baggrund for en videre bearbejdning.

Bedømmelsesudvalget havde fem medlemmer - tre fra byrådets økonomiudvalg og to fagdommere. Medlemmerne fra økonomiudvalget var borgmester H. C. Østerby, 1. viceborgmester Eli Vium og Jens Kristian Hedegaard. De to fagdommere var ingeniør Torben Esbensen fra Esbensen Rådgivende Ingeniørfirma og arkitekt John Foldbjerg Lassen fra Schmidt Hammer Lassen Architects.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.187