23948sdkhjf

VVs'ernes ledighed næsten halveret

Ledigheden blandt vvs'ere er næsten halveret i forhold til situationen for et år siden. Ungdomsledighed er dog fortsat et problem.
Landets VVS’ere og blikkenslagere havde i den seneste opgørelse midt i november en ledighed på 6,7 %.

Det er næsten det halve af ledigheden i samme uge for et år siden. Dengang steg ledigheden i de følgende tre måneder, og den toppede i marts i år. På det tidspunkt var det svært at se lys forude.

Gået en vej
Men det sorte billede og de dystre udsigter holdt heldigvis ikke stik for lige siden starten af marts er ledigheden faldet drastisk.

Fra hele 17,7 % i starten af marts til de nu 6,7 % midt i november. Det skriver Blik- og Rørarbejderforbundet.

Også det kommende år forventer Blik- og Rørarbejderforbundet at se en lignende udvikling. Stigende ledighed i vinterperiode er i byggebranchen næsten som en naturlov. Ved indgangen til vinterperioden er ledigheden dog meget lavere end i fjor. Desuden forventer forbundet, at den regerings kickstart af økonomien i løbet af foråret vil kunne aflæses på ledigheden.

Unge har tre gang så høj ledighed
Mens beskæftigelsen ser fornuftigt ud for svendene i VVS-branchen i al almindelighed, ser det ganske anderledes ud blande de yngste svende.

I gruppen af 20-24 årige var ledigheden midt i november på 16,8 %, altså hen i mod tre gange så stor ledighed som for svende i Blik- og Rørarbejderforbundet som helhed.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079