23948sdkhjf

Ny organisation skal understøtte byvæksten i Aarhus

Aarhus Kommune opretter en ny enhed, ”Arealudvikling Aarhus”, som skal medvirke til at realisere kommunens planer for byvækst; herunder De Bynære Havnearealer og den nye by ved Lisbjerg.
Udviklingen i Aarhus går stærkt, og byrådet har med den seneste kommuneplan igangsat en ambitiøs vækststrategi, som også betyder, at flere nye, spændende byer/byområder i de kommende år skyder op.

For at imødekomme udviklingen hen imod flere og mere komplekse opgaver inden for salg og udvikling af kommunale arealer etablerer Aarhus Kommune derfor pr. 1. januar 2012 den nye stabsfunktion ”Arealudvikling Aarhus”.

En tæt og konstruktiv dialog med de relevante interessenter og investorer står højt på agendaen.

Kommuneplaner forenes med private ønsker
- Vi arbejder målrettet og kontinuerligt på at skabe de allerbedste betingelser for udvikling og vækst i Aarhus og for at give erhvervslivet så attraktive rammer som muligt. Det er den nye enhed Arealudvikling Aarhus et godt eksempel på, siger rådmand for Teknik og Miljø, Laura Hay.

Arealudvikling Aarhus overtager bl.a. de opgaver, som hidtil er blevet varetaget af de to afdelinger ”Grundsalg” og ”Byggemodning” samt ”Udviklingssekretariatet for De Bynære Havnearealer”, hvis leder Bente Lykke Sørensen bliver chef for den nye enhed.

- Vi har de seneste år, bl.a. i udviklingen af den nye havnebydel, opnået meget positive erfaringer med at samarbejde med private bygherrer og investorer i en projektorienteret organisation, hvor fokus er på at forene Aarhus Kommunes udviklingsplaner med de private erhvervs muligheder, ønsker og ambitioner. De erfaringer vil vi nu bygge videre på og udvikle yderligere i Arealudvikling Aarhus, forklarer Erik Jespersen, direktør for Teknik og Miljø i Aarhus Kommune.

Arealudvikling Aarhus får adresse i Pakhus 27, Nordhavnsgade 12-14, 8000 Aarhus C.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.098